Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Tire Bredde og ytelse

Store dekk er vanligvis synonymt med høy ytelse og racing, og med god grunn. Mens neophytes kan forenkle logikk involvert ved å si at "brede dekk sette mer gummi på veien," det er faktisk ganske mye mer til det enn det. Dekkdimensjon valg handler om å avgjøre på hvilken type grep du trenger for en gitt applikasjon og balansere det grep for å gi den type håndtering, bremsing og akselerasjon du leter etter. Dekk: Mekaniske og molekylær Adhesion

Dekk viser to typer heft: mekaniske og molekylære. Mekanisk adhesjon er lettest å forstå, og som skjer når gummien i dekket deformeres til å fange opp ujevnheter i veibanen. Molekylære vedheft oppstår når dekkets gummi bokstavelig fester seg til veibanen som lim. Disse to kreftene virker på helt forskjellige - og ofte motstridende - oppførsel der generelle trekkraft er bekymret. Mekaniske grep øker med punkt-kontakt trykk (pounds per kvadratcentimeter av trykket mellom dekk og vei), og molekylære vedheft øker med trykket bare til et visst punkt. Etterpå svikter molekylær vedheft, og dekk slips.
Width Myte Number One

Brede dekk vil ikke, i og for seg, alltid øke trekkraft. Fordi mekanisk grep stiger med punkt-kontakt press, er den beste måten å øke mekanisk grep for å gjøre dekkene smalere og øke antall pounds per kvadrattomme trykke ned på veien. Problemet er at den samlede friksjon er helt uavhengig av overflateareal en gitt mengde vekt trykkes ned vil bare utøve et visst press på veien. Derfor må du balansere økninger i mekanisk grep med nedgang i molekylær vedheft. I den virkelige verden, faller mekanisk heft med road hastighet, noe som gjør molekylære vedheft den primære element ved høye hastigheter.
Tire Forbindelser

Tire bredde og dekk sammensatte gå hånd i hånd. Dekkbredde er ansvarlig for mengden av gummi på veien, og dermed den potensielle samlede grep. Tire forbindelsen er det som gir deg molekylære vedheft, slik at du kan utnytte potensialet mekanisk grep. En mykere gummiblanding vil tilby mer molekylære vedheft når den varmes opp (utligne tapet av mekanisk heft fra å bruke bredere dekk) og kan tillate gummi til våren tilbake raskere (øke hastigheten som mekanisk grep slutter å fungere). Jo bredere dekkets evne til å fordele vekten mer jevnt reduserer også dekkslitasjen, slik at produsentene å bruke disse mykere forbindelser uten å ødelegge dem direkte.
Narrow-Tire Applications

I virkelige verden, er det egentlig bare to situasjoner der du bevisst velger en smalere dekk over et bredere en: Når du ønsker å redusere dekkets grep eller vekten på det hjulet, og når molekylære vedheft er praktisk talt ikke-eksisterende og du prøver å grave seg ned i overflaten for å finne noe mer solid under. Vei-og sirkel-track syklistene vil ofte bruke en smalere dekk foran eller bak, eller på den ene eller den andre, for å endre bilens kjøreegenskaper balanse, med bredere dekk bak vil gjøre bilen mer stabil, og større dekk på fronten vil øke håndtering respons. Vinterdekk er ofte smalere fordi de bruker høyere punkt-kontakt press for å squish iskrystaller tilbake i vannet, og dermed forsterke grep i veien nedenfor.
Wide-Tire Applications

Når det kombineres med mykere gummiblandinger, vil et bredere dekk nesten alltid øke feste på alle betong eller asfalt veibanen. Alt annet likt, er den eneste virkelige ulempen med å bruke et bredest mulig dekk på alle fire hjørner av et kjøretøy som bredere dekk øker hjulet vekt, noe som gjør vondt suspensjon respons og hindrer bilens kjøreegenskaper evne. Off-road lastebiler vanligvis ikke får opp til høye hastigheter på faste overflater, men de bruker store, myke dekk for å holde fra å synke i myke underlag å spre lastebilens last ut på et større område. Når det kombineres med lavere lufttrykk, skaper den brede dekk en større kontaktflate slik at lastebilen kan dra full nytte av det lille mekanisk grep den har.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98349.html

Previous:
Next:

dekk