Video viser hvordan gudstjenesten går som normalt. Så smeller det i den fullsatte kirken

(NTB / Dagbladet): Egypts president kunngjør en tre måneder lang unntakstilstand etter bombeangrepene som kostet over 40 menneskeliv ved to kirker palmesøndag.

Først eksploderte en bombe i en fullsatt kirke, Mar Gerges, i Tanta, nord for Kairo. Få timer seinere slo en selvmordsbomber til utenfor St. Markus-katedralen i Alexandria.

Der holdt overhodet for den koptiske kirken i Egypt, pave Tawadros II, messe, ifølge NTB.

En video fra innsiden av den første kirken som ble rammet (se øverst i saken), viser hvordan gudstjenesten går som normalt, blant annet med sang, sekunder før det smeller og kameraet går i svart.


ØDELAGT: 25 mennesker er bekreftet døde i det første angrepet, i denne kirken – Mar Gerges, i Tanta, nord i Egypt. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany/NTB Scanpix
Vis mer

Den ytterliggående islamistgruppa IS har tatt ansvar for bombeangrepene mot de to angrepene.

Det er uklart om bomben lå skjult i kirken som ble rammet først, eller om den ble utløst av en selvmordsbomber, ifølge NTB.

President Abdel Fattah al-Sisi er i henhold til grunnloven nødt til å få godkjenning innen en uke fra nasjonalforsamlingen for å innføre unntakstilstanden, men der har Sisi mange tilhengere.

Sisis kunngjorde unntakstilstanden i en tale i presidentpalasset søndag, etter å ha hatt et møte med det nasjonale forsvarsrådet.


BLODIG: I kirken nord for Kairo. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany/NTB Scanpix
Vis mer

ANGREPET: Kirken ble angrepet under gudstjenesten på palmesøndag. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany / NTB Scanpix
Vis mer
Sunday, April 9th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments