- Vi må klare å få ballen i mål

Lillestrøm – Brann 0-2 (0-0)

(Dagbladet): Etter at Lillestrøm var best i første omgang, ble det til slutt en enkel seier for Brann på Åråsen.

- Vi må klare å få ballen i mål, det er det dette handler om, sa LSK-trener Arne Erlandsen etter pausen.

Med fire mål på de fire første kampene har ikke Erlandsen vært bortskjemt med målfester i år, og null framover mot Brann gjorde ikke humøret bedre.

Brann og trener Lars Arne Nilsen sleit med å håndtere duellspillet på Åråsen før pause og fikk ikke til all verdens. Men Nilsens pauseprat handlet om å få flytta laget mer opp på banen i andre omgang.

Bråtens første

Han måtte vente sju minutter før pausepraten visualiserte seg på gressmatta.

Da slo Wormgoor opp Børven fra dypet, Brann-spissen stusset ballen i blinda bakover, og i full fart mot mål dukket Daniel Bråten opp og hamret ballen inn bak Arnold Origi.

Kvarteret inn i omgangen var kampen over, og nok en gang var Daniel Bråten involvert.

Brann kontret, Bråten fikk ballen bredt i banen og holdt i den akkurat lenge nok til at Gilli Rolantsson fant perfekt posisjon i midten. På innlegget fra Bråten hælklakket han ballen perfekt i mål.

- En Daniel Bråten i kalasform, konkluderte Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim om veteranen som nå har tre målgivende og ett mål på de to siste kampene.

- Mange snakker om av og på, nå er han definitivt på, smålo sidekommentator Bengt Eriksen.

Flere matchvinnere

Men det er ikke bare framover på banen Brann har matchvinnere. Piotr Leciejewski reddet alt som kom hans vei i minuttene etterpå. Blant annet da Erling Knudtzon kom helt alene halvveis i andre omgang.

Frustrasjonen over de sløste sjansene begynte å vise seg, samtidig som Brann fikk mer og mer selvtillit framover i banen. Både Børven og Amin Nouri vær nær ved å gi Brann 3-0.

- Brann holder jo nesten lekestue med Lillestrøm her nå, sa Eriksen.

- Og akkurat i dag så gjør Daniel Bråten det han har lyst til, og det han har lyst til er veldig bra for Brann.

Med seieren tok Brann steget opp til fjerdeplass på tabellen med ti poeng, mens Lillestrøm forsvant under streken med sine tre.