Vi anmelder MGP-finalen låt for låt

MGP: I kveld går det ned i Oslo Spektrum. Ti artister skal sloss om en billett til Eurovision-finalen i Ukraina i mai.

Melodi 1: Ulrikke – «Places»

Ulrikke går for en slags symfonisk og funky EDM-variant. «Places» låter passe samtidig, har et greit løft i bridgen og et passe klebrig refreng. Hun synger slettes ikke verst heller. Aberet kan være at den ikke er rar eller vågal nok til å bli lagt merke til når hele røkla tumler sammen i mai. Men fint levert av Ulrikke okke som.

Melodi 2: Jenny Augusta – «I go where you go»

Her er vi i mer tradisjonelt MGP-farvann. Jenny Augusta slår et slag for den folk-inspirerte popen. Det blafrer i flagrende gevanter og den nasale stemmen hennes har et OK refreng å bryne seg på, men det kjennes gammelt og velprøvd. Jeg tror vi kan driste oss til å være litt mer frempå, selv om det gynger helt greit.

Melodi 3: Rune Rudberg Band – «Run Run Away»

Cowboyhatten er på plass og smultringen er som alltid ulastelig trimmet når Rune Rudberg inviterer til dans på lokalet. «Run Run Away» er fløyelsmyk country så glatt at det nesten glinser av TV-ruta. Du har hørt det hundre og ørten ganger tidligere. Det hjelper ikke at han har spedd på med den obligatoriske MGP-modulasjonen i før finalen.

Melodi 4: JOWST – «Grab The Moment»

JOWS sørger for MGP-finalens første høydepunkt. Han har en stemme som virkelig setter seg i øret. I tillegg er låten både umiddelbar og velskrevet. Den er passe moderne i uttrykket, men samtidig klassisk i ånd. Man skal være forsiktig med å utrope vinnere, men jeg tipper denne meget vel kan komme sterkt på oppløpet.

Melodi 5: Kristian Valen – «You & I»

Moromannen Kristian Valen har åpenbart gått fra det ene ytterpunktet til det andre. Her er det gravalvorlig ballademelankoli som er rådende. Valen forsøker seg på noen Morten Harket-aktige fraseringer her og der, men har litt for store sko å fylle. Det knirker litt vel mye i reisverket. Låten i seg selv er ikke helt på fjorden. Den minner litt om Espen Linds «When Susanna Cries». Men den hadde hatt godt av litt mer kjærlighet.

Saturday, March 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments