Vått, kjølig og få sjanser i Bergen

Brann-Vålerenga 0-0 (0-0)

BERGEN (Dagbladet):

Brann hadde sjansen til å gnage seg enda bedre fast i topplassen bak Rosenborg med seier. Vålerenga, som er i god form for tiden, ville tatt et godt steg nærmere topp-tre-plass med seier. Ingen av lagene greide tre poeng i Bergen.

Det ble mer holding og kriging på en sørpevåt bane som ikke la til rette for finfotball.

En syretest på god Enga-form
- Nja, fint og fint… Jeg synes dagens kamp ble en syretest på den stigende formen vi har vist de siste kampene. Mot topplaget Brann gjør vi en solid innsats. Vi spiller dem ut av sitt vante spill, og gjør en kraftinnsats i regnet. Med 22 poeng er vi kun fem poeng bak bergenserne på sølvplass. Målet må være å spise seg mer innpå, og kanskje forbi, sier Vålerenga-trener, Ronny Deila.

Klassikeren Brann-Vålerenga pleier å bli spennende i Bergen, og ofte med mange mål. Første omgang ble i denne runden sjansefattig. Brann åpnet best, og kunne fort tatt ledelsen etter 24. minutter.

Farlige Brann-sjanser
Da bør ex-Vålerenga-spiller, Ruben Kristiansen bredside ballen i mål, men han får ikke riktig balanse i skuddøyeblikket, og ballen fyker utenfor.

I det 40. minutt bør en annen ex-Vålerenga-spiller, Sivert Heltne Nilsen heade Brann i ledelsen, men heller ikke han er heldig eller dyktig nok.

Vålerenga tok over deler av spillet mot slutten av omgangen, men greier ikke å skape allverdens med farligheter foran Branns keeper. Men gjestenes Enar Jääger, og Moa var nærmest scoring for Enga.

Både Vålerenga og Brann vil nok hevde at de begge ble snytt for straffe i første omgang. I tillegg roper nok Branns Jakob Orlov på straffe til langt etter leggetid, etter han ble revet ned inne i straffefeltet mot slutten av kampen.

- Dommeren la seg på en konsekvent tøff linje. Jeg synes han gjorde en bra kamp. Kanskje det kunne vært et straffe til hvert av lagene, men det gidder jeg ikke å tenke på nå. Gjort er gjort, sier VIFs trener, Ronny Deila.

Slit, riv og krig
Andre omgang startet som første. Mye riv og slit i draktene til hverandre, og en god del holding og god gammeldags kriging. Det ble ikke allverdens med sjanser, men begge lag var småfarlig ved enkelte anledninger.

Vålerengas Mohammed “Moa” Abdellaoue, ble nesten førstemann som stanset Branns seiersrekke på hjemmebane, men heller ikke han fikk mål i dag.

Bergen 20170702.
Vålerengas Mohammed Abdellaoue i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Vålerenga på Brann Stadion. 0-0.

Vis mer

- Uavgjort var vel et helt ok resultat. Det ville seg ikke helt i dag, men vi forsvarer oss godt. Med litt med tur i regnet kunne vi fort ha vunnet. Men Vålerenga var også farlig nær ved å ta oss i dag, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

0-0 var et rettferdig resultat på Brann stadion på en sørpetung gressmatte. Kampen går ikke inn i de berømte historiebøkene som en underholdende fotballkamp.

Brann beholdt sin andreplass på tabellen, men Rosenborg får sjansen til å rykke litt fra med fire peong, dersom de vinner sin kamp i morgen, mandag, mot Kristiansund.