Utrolige Donnarumma (17) reddet straffe igjen da Milan spilte uavgjort

• Torino – AC Milan 2-2 (2-0)

(Dagbladet): Torino hadde ikke slått AC Milan i Serie A siden 2001. Det så de ut til å gjøre i dag, men det endte til slutt med 2-2 og poengdeling.

I en særs livlig første omgang på Stadio Olimpico Grande Torino nettet hjemmelaget to ganger. Begge scoringene kom fra kort hold.

Først satte brennhete Andrea Belotti inn 1-0 da han styrte inn et bomskudd fra Adem Ljajic.

Like etter ble ledelsen doblet. Marco Benassi (ikke i familie med «Benny» Benassi) var på rett plass til rett tid og flikket inn (nok) et bomskudd fra Iago Falqué med hælen.

Straffebom

Torino ga seg ikke der. Etter 32 minutter skaffet Antonio Barreca straffe i duell med Ignazio Abate. Straffen fra Adem Ljajic var imidlertid ultrasvak, og megatalentet Gianluigi Donnarumma ble stående. Det var 17-åringens tredje strafferedning av tre mulige så langt i Serie A denne sesongen.

Milan våknet litt før pause og skapte gode sjanser, men Joe Hart avverget det som kom av skudd.

Etter pause måtte Joe Hart gi tapt. Andrea Bertolacci fikk til slutt kranglet ballen i mål etter klabb og babb i boksen. Foranledningen til scoringen var et fint angrep der Suso, Ignazio Abate og Giacomo Bonaventura var involvert.

Straffescoring

Milan fortsette å peise på, og etter 59 minutter ble Gabriel Paletta revet ned av Luca Rossettini

I motsetning til Adem Ljajic var Carlos Bacca sikker som en engangskodebrikke da han ekspederte ballen i mål fra elleve meter til 2-2 på Stadio Olimpico Grande Torino.

Andrea Belotti var nære på å sette inn sitt andre for dagen med en god avslutning et kvarter før slutt, men fikk ikke ballen innenfor stengene.

Da Alessio Romagnoli fikk sitt andre gule kort rett før slutt øynet nok hjemmefansen et lite håp om tre poeng, men det ebbet ut i 2-2.

Keeperduellen

Et av de store samtaleemnene før matchen var kampen i kampen mellom Joe Hart bakerst hos Torino, og Gianluigi Donnarumma i Milan-buret. Begge hadde flere gode involveringer, og spesielt Donnarumma ble hyllet av Viasat-kommentator Rolf-Otto Eriksen da han reddet straffe:

- Han er 17 år og i ferd med å bli fullstendig konge. Det er så deilig å se når keepere ikke går for tidlig, nærmest jublet Eriksen.