United måtte nøye seg med ett poeng til tross for ellevill sjansefest

Resultatet gjør at United taper terreng i tetstriden i Premier League, da både Liverpool og Tottenham vant sine kamper lørdag. United på femteplass har 53 poeng, fire poeng færre enn tabellfirer Manchester City. City gjester Arsenal søndag.

Manchester United hadde store muligheter til å avgjøre kampen på eget gress lørdag, men Henrikh Mkhitaryan og Marouane Fellaini sløste vekk to store muligheter foran kassen.

Rolig start

Matchen på Old Trafford åpnet i et bedagelig tempo, der United fikk trille mye ball uten å skape store sjanser. Jesse Lingard kom likevel til en god mulighet etter ti minutters spill, men kantspillerens avslutning suste over mål fra skrått hold.

Tony Pulis’ West Brom-mannskap lå svært dypt og forsvarte seg godt, noe som frustrerte vertene og hjemmefansen. Likevel skapte ikke bortelaget noe som helst på Uniteds halvdel før fem minutter etter hvilen. Da var det tidligere United-spiller Darren Fletcher som fikk muligheten inne i United-boksen, men skottens avslutning fra god posisjon ble for svak. United-forsvaret fikk blokkert og klarert.

Marouane Fellaini fikk Uniteds første store sjanse i oppgjøret. Belgieren plukket opp nedfallsfrukten etter klabb og babb inne i boksen, men avslutningen hans ble for svak og gikk utenfor.

Mislyktes

Henrikh Mkhitaryan fikk en enda større sjanse drøyt 20 minutter ut i 2. omgang. En klarering gikk rett i armenerens bryst, og plutselig var han alene igjennom mot West Brom-keeper Ben Foster. Avslutningen fra angrepsspilleren gikk imidlertid til side for mål, til gjestenes store lettelse.

United økte etter hvert trykket mer og mer. Marcus Rashford banket til fra distanse, men nevnte Foster, også han tidligere United-spiller, vartet opp med en flott redning. Rashford prøvde seg også på frispark, men igjen var Foster der som en katt og slo ballen unna.

Fem minutter før slutt fikk Darren Fletcher nesten en gavepakke av United-keeper David de Gea på et skudd fra distanse. Keeperen glapp ballen opp i luften, men spanjolen kunne takke tverrliggeren for at det ikke sto 0-1.

United kastet fram folk på overtid, men gjestene holdt unna. Dermed endte det målløst.

Chelsea-tap

For annen sesong på rad vant Crystal Palace 2-1 borte mot Chelsea. Det var serielederens første poengtap på eget gress siden september.

Chelsea sto med ti strake hjemmeseirer i Premier League før lørdagens London-derby. Oddsen for en ellevte var temmelig lav, men Sam Allardyces utvalgte holdt unna og sto for et av sesongens mest overraskende resultater.

Siden serietoer Tottenham vant 2-0 borte mot Burnley, sørget Palace også for å blåse litt liv i gullkampen igjen. Med ni kamper igjen skiller det sju poeng mellom Chelsea og Spurs.

Vertene tok oppskriftsmessig ledelsen allerede i det femte minutt. Etter at Eden Hazard hadde holdt litt lekestue med Palace-backen Joel Ward, fikk Cesc Fàbregas ballen og skjøt inn 1-0 via stolpen.

Markkryper

Å havne under mot Chelsea er som regel ensbetydende med tap og null poeng, men Crystal Palace ville det annerledes.

Gjestene fra Sør-London trengte bare fire minutter før utligningen kom. Wilfried Zaha var omkranset av Chelsea-spillere, men ingen gjorde et reelt forsøk på å stoppe lynvingen. Det straffet seg, og 24-åringen scoret med en markkryper fra 16 meter.

Palace slo til igjen bare to minutter senere. Etter en kontring kom til slutt Christian Benteke alene med Chelseas stjernekeeper Thibaut Courtois. Den belgiske kraftspissen var iskald og chippet lekkert inn 2-1 over sin landsmann.

Sjanser

Chelsea jaktet febrilsk et utligningsmålet resten av kampen. Det sto heller ikke på sjansene, men lørdag ville det seg ikke for serielederen. I tillegg hadde Wayne Hennessey en strålende dag på jobben i Palace-buret. Tidlig i annen omgang sto waliseren i veien for et Diego Costa-skudd fra fire meter.

Costa skulle fortsette å sløse. I det 76. minutt headet spissen like utenfor.

Chelsea fikk hele sju overtidsminutter, men det hjalp ikke hjemmelaget. Dermed kopierte Palace bragden fra forrige sesong ved å vinne på Stamford Bridge. Det er svært få lag som klarer det.