Trump-velger Caitlyn Jenner raste mot presidenten. Nå vurderer hun å gå til valg

(Dagbladet) – Trump har gjort noen alvorlige feil, innrømmer Caitlyn Jenner i et TV-intervju med CNN.

67 år gamle Jenner ble verdenskjent over natta da hun sto fram som transperson i Vanity Fair sommeren 2015. Fram til da hadde hun figurert mest i skyggen av sine døtre, stedøtre og sin kone i reality-serien «Keeping up with the Kardashians».

Nå er Caitlyn, som tidligere het Bruce, verdens mest berømte transkjønnede person, og jobber for å bedre rettighetene for LHGBT-personer (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner).

Se intervjuet med Jenner øverst i saken.

Avslører alt

I forbindelse med promoteringen av hennes nye bok «Mitt hemmelige liv» har Jenner uttalt at hun vurderer å stille til valg for det republikanske partiet. Dette gjentok hun i intervjuet med CNN.

- Ja, jeg vurderer sterkt å gå inn i politikken i løpet av de neste årene, dersom jeg får gjort mer for LHGBT-samfunnet på innsiden enn på utsiden, sier Jenner, og legger til:

- Først tenkte jeg at jeg aldri kunne gjøre det fordi jeg har for mange hemmeligheter. Nå er alle hemmelighetene mine ute, sier hun og sikter til selvbiografien.

Hva slags politisk verv Jenner eventuelt vil stille til, utdyper hun ikke.

I «Mitt hemmelige liv» forteller Caitlyn virkelig alt. Hun går blant annet inn på sitt første ekteskap, og hvordan hun ikke ønsket seg flere barn, samt detaljer rundt kjønnsskiftet.

Raste mot Trump

OL-gullmedaljevinneren Jenner har i lang tid vært en uttalt støttespiller til Det republikanske partiet og president Donald Trump. Hun stemte på han ved valget, og var til stede under presidentinnsettelsen hans i januar.

I februar raste hun derimot fra seg.

Da gjorde Trump-administrasjonen en kontroversiell oppnevning av et Obama-direktiv fra i fjor. Direktivet gikk ut på at skoler og universiteter som fikk føderale tilskudd, ikke kunne behandle transkjønnede elever på noen annen måte enn de behandler andre elever med den samme kjønnsidentiteten.

Dette innebar også at elevene og studentene skulle kunne velge hvilket toalett de ville bruke.

Da tok Jenner til Twitter, og ba presidenten «ringe» henne.

- Synes du det var en feiltagelse å stemme på Trump, spør CNN-programlederen.

- Nei, ikke ennå. Når det gjelder LHGBT-temaer, ja, her har han gjort noen feil. Vi trenger en person som kan fikse ting i dette landet, og jeg tror at han er en fyr, som på godt og vond, kan gjøre det, svarer Jenner.

Hun innrømmer likevel at det er «problematisk» å støtte presidenten.

- Trump vil at jeg skal spille golf med ham. Jeg ville gjerne dratt for å spille golf med ham, på tross av det han har gjort, og spurt ham «hvorfor i helvete gjorde du det?», men jeg kan ikke. Om jeg blir sett offentlig med ham, vil LHGBT-samfunnet gå berserk. Jeg vil bli kastet ut av samfunnet. Så, jeg kunne møtt ham, men det måtte vært privat, sier Jenner.

Republikaneren har tidligere uttalt at hun er imot homoekteskap. I september i fjor ble hun grillet om dette da hun var på besøk hos Ellen DeGeneres.

Thursday, April 27th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments