Trøbbel i Europa for Tariks Olympiakos

Et elendig klareringsspark fra keeper Nicola Leali ble hardt straffet, og Olympiakos greide bare 1-1 hjemme mot Besiktas i europaligaen torsdag.

Det betyr at klubben står overfor en vanskelig oppgave i returkampen i Istanbul neste uke.

Tarik Elyounoussi og hans lagkamerater ledet 1-0 etter en oppløftende første omgang i sin første kamp under lagets nye trener Vasilis Vouzas.

Vouzas overtok da Paulo Bento fikk sparken etter tre serietap på rad, og han ga en sjanse fra start til veteranen Esteban Cambiasso. Han begrunnet det med argentinerens defensive kvaliteter, men det var Cambiasso som ga Olympiakos ledelsen.

I det 36. minutt kom 36-åringen på et perfekt timet løp og stanget spissen Ansarifards innlegg i mål.

Jaget

Olympiakos gikk forsiktig ut, og Elyounoussi sto for den første sjansen etter snaut 20 minutter. Han forfulgte et langt framspill, vendte innover, men fikk ikke ordentlig klem på avslutningen.

Vertene ble varme i trøya etter hvert, og jaget flere scoringer da Lealis tabbe slapp gjestene inn i kampen. Han sendte ballen rett til Vincent Aboubakar, og Besiktas-spilleren hadde små problemer med å score.

Rett etter holdt Besiktas på å ta ledelsen da Ricardo Quaresma kom gjennom, men Leali reddet. Ryan Babel prøvde seg på returen, men skuddet ble reddet på streken.

Olympiakos slet med å reise seg etter sjokket, og det var gjestene fra Tyrkia som avsluttet kampen klart best og tar med seg et sterkt resultat til returkampen i Istanbul.

Den greske mesterklubben kan ikke avskrives. I forrige runde ble det bare 0-0 hjemme mot Osmanlispor, men en sterk 3-0-seier i Tyrkias hovedstad Ankara sendte laget til åttedelsfinale. Da scoret Elyounoussi ett av målene på sin 29-årsdag.

Lyon-seier

I en annen europaligakamp torsdag vendte Lyon til 4-2-seier hjemme mot Roma etter å ha ligget under 1-2.

Mouctar Diakhaby ga Lyon en tidlig ledelse, men scoringer av Mohamed Salah og Federico Fazio vendte kampen i de italienske gjestenes favør før pause.

Corentin Tolisso utlignet tidlig i annen omgang, og Nabil Fekir sendte hjemmelaget i ledelse kvarteret før slutt. Alexandre Lacazette fastsatte resultatet på overtid.

Celta sikret seg 2-1-seier over Krasnodar hjemme i Vigo. Claudio Beauvue ble matchvinner i siste minutt. Tidligere hadde svenske Viktor Claesson utlignet danske Daniel Wass’ ledermål.