Tom Nordlie oppgitt etter videoavgjørelse: – Det er feigt. Det blir for dumt

Chile – Tyskland 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Fredag vant Tyskland U21-EM, og søndag hadde de tyske seniorene, som også er relativt unge, muligheten til å gjøre helgen komplett med seier i prøve-VM.

Og Die Mannschaft skuffet ikke.

Gedigen forsvarstabbe

Det var derimot Chile som skulle starte best.

Etter fem minutter spilte Arturo Vidal Charles Aránguiz nydelig igjennom. Antonio Rüdiger, som ryktes fra Roma til Premier League-vinner Chelsea, blokkerte skuddforsøket mesterlig. Vidal smalt til på returen, men Marc-André ter Stegen reddet mesterlig.

Så, ny kanon fra Vidal. Ter Stegen ga en svært farlig retur, men Alexis Sánchez og Pablo Hernández gikk i veien for hverandre. Ekstremt stor sjanse til Chile.

Og da skjer det som ikke skal skje, minuttet etter.

Marcelo Díaz var uoppmerksom da han hadde ballen i beina rett foran egen keeper. Timo Werner stjal ballen med Lars Stindl flankert på siden. Han sentret til Stindl, som enkelt spaserte ballen i åpent mål.

- Det er typisk når et lag trykker på og ikke får tellende resultat. Også er det typisk Tyskland, sa NRK-ekspert Tom Nordlie om scoringen.

1–0 til Tyskland til pause.

- Det er feigt av dommerne

Etter timen spilt, skulle det bli ampert, og det mellom to lagkamerater. Bravo fanget en ball i eget felt, men skubbet borti Joshua Kimmich da han hoppet opp for å fange ballen.

Den unge Bayern-spilleren dytta borti keeperen, som igjen ledet til at Bayern-kamerat Vidal gikk imellom. Gult til begge, som kanskje har noe uoppgjort mellom seg fra Bayern Munchen-treningene.

Og med det forandret kampen seg. Først var Aranguiz sent inne med en takling. Så smalt Gonzalo Jara albuen i kjeven på tilrettelegger Werner. Rødt kort, ifølge Tom Nordlie.

Dommer Milorad Mazic konfererte med videodommerne, men ga kun det gule.

- Nei, nei, nei. Det er feigt. Det blir for dumt. Da kan vi like godt bare ta de fire dommerne som er her fra før, sa en oppgitt Nordlie.

STRESSA: Emre Can klamrer seg fast i ballen etter at dommeren har blåst frispark til Chile. Det gjorde chilenerne rasende. Foto: NTB / Scanpix / AP Photo / Thanassis Stavrakis
Vis mer

Chile nære flere ganger

Tumultene mellom spillerne roet seg litt etter videosituasjonen, men Chile måtte ha mål, og hamret til gang på gang mot den tyske muren.

Først fyrte Sanchez kula rett i den tyske blokka. Så falt ballen i beina til Vidal 6-7 meter fra mål, men kraftpluggen moste ballen over.

Så kom megasjansen som skal sitte. Innbytter Edson Puch snappet en ball ved dødlinja da ter Stegen trodde han hadde full kontroll, og spilte 45 grader ut. Der kom Angelo Sagal, men ballen spratt rett før avslutningen til innbytteren. Høyt over.

Klokka tikket mot fullspilt, og igjen ble stemningen fyrt opp. Emre Can felte Alexis Sanchez, før han deretter klamret seg fast til ballen og nektet å gi slipp.

Rett før slutt fikk Chile frispark i meget farlig hold, men Sanchez’ forsøk ble reddet av ter Stegen.

Den spesielle dømmingen var derimot ikke ferdig. Da 94 minutter og 30 sekunder var spilt, valgte dommeren å blåse av kampen,

- Hvordan er det mulig å legge til fem minutter, det er byttet på overtid, så blåser han av etter fire-tjue. Det heter «minimum fem minutter». Å gå glipp av det her, pluss et rødt kort… Tyskland vinner, sa Nordlie.

1-0, og Tyskland kunne med det feire både gull i U21-EM og seier i prøve-VM.