Thingnes Bø kom seg unna merkelig kollisjon, men tapte seieren på siste stående

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø gikk ut først på dagens jaktstart etter triumfen på sprinten i går, men ble jaktet av kanoner som Martin Fourcade, Anton Sjipulin, Dominik Landertinger og Tarjei Bø like bak.

Sola skinte på utøverne og publikummet i Holmenkollen, som gjerne ville ha en ny norsk triumf på jaktstarten. Kubjeller ulte konstant overalt, mens det runget skikkelig hver gang de norske og franske skiskytterne var på standplass.

Men i den norsk-franske duellen mellom Thingens Bø og Fourcade bommet begge på den avgjørende sisteskytingen. Det gjorde ikke Sjipulin, som dermed kunne juble for seier i Holmenkollen.

Fourcade og Thingnes Bø gikk ut likt på sisterunden og kjempet om 2. plassen. Den duellen vant franskmannen etter en eventyrlig sisterunde, hvor Fourcade tok inn nesten 20 sekunder på Sjipulin.

- Jeg er glad Fourcade ikke gjorde det der på VM-fellesstarten her i fjor, sier lillebror Bø til NRK – med referanse til da han slo franskmannen i gullkampen på VM-fellesstarten i Kollen i fjor.

Uvanlig kollisjon

Johannes Thingnes Bø åpnet friskt i sporet, men bommet i likhet med Martin Fourcade og Tarjei Bø én gang på første skyting.

23-åringen fra Stryn mistet dermed ledelsen til Sjipulin. Russeren øke ledelsen etter fem nye treff på andre skyting.

Også Thingnes Bø, Fourcade og Garanichev fikk fulklaff der og var med i seierskampen før de siste to skytingene. Sjipulin bommet på den første stående skytingen. Der skjøt Bø og Fourcade lynraskt og feilfritt. Dermed innhentet de russerens forsprang.

Merkelig kollisjon

Mens de gikk ut av strafferunden, kolliderte Simon Desthieux og Julian Eberhard på vei inn i den samme runden. Desthieux brukte lang tid før han kom seg på beina igjen.

- Oi. Det er sjelden man ser, utbrøt NRK-kommentator Halvard Hanevold.

På siste skyting bommet Thingens Bø og Fourcade én gang mer, mens Sjipulin traff på fem av fem skudd. Da var det ingen tvil. Den spurtsterke russeren kunne kontrollere inn seieren med 24 sekunders forsprang på den siste runden.

Det holdt Fourcade på å ta igjen etter en magisk avslutning. Thingnes Bø måtte slippe franskmannen, som bare nesten klarte å ta igjen Sjipulin. Dermed ble det russisk seier på jaktstarten i Holmenkollen.

Saturday, March 18th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments