Støre sparker inn åpne dører

Det er lett å la seg blende av ny teknologi, men teknologi har ingen verdi uten at den har en praktisk nytte. På db.no 20. april skriver Ap-leder Jonas Gahr Støre at Norge må kjenne sin besøkelsestid og gripe muligheten til det beste for fellesskapet.

Jeg tror Støre har latt seg blende, og ikke ser hva som skjer, for her sparker han inn åpne dører. Dette gjør vi allerede. Regjeringens mål er å skape pasientens helsetjeneste, og da er teknologi et viktig verktøy, ikke et mål i seg selv.

Regjeringen har allerede gjort mye. Vi lager en grunnmur som bygger løsningene sammen og legger grunnlaget for videre utvikling. Det krever nasjonal styring. Derfor har regjeringen etablert Direktoratet for e-helse.

Vi har store mengder gode data som vi ikke bruker godt nok. Derfor har vi BigMed-prosjektet ved OUS. De bruker Watson-teknologi for å utvikle skreddersydd pasientbehandling ved hjelp av norske helsedata.

Ved å kombinere nye arbeidsmetoder med teknologi får vi en helsetjeneste som leverer bedre og mer persontilpassede tjenester. Det frigjør ressurser i helsetjenesten og brukeren opplever økt mestring i hverdagen. Derfor er bruk av velferdsteknologi nå standard for kommunene.

Det offentlige må i samarbeid med industrien utvikle gode og sikre digitale verktøy som forbedrer og effektiviserer helsetjenesten. Det skjer allerede i dag. Derfor har sykehus og kommunene i Midt-Norge satt i gang anskaffelsen av et felles pasientjournalsystem for en samlet helsetjeneste.

For å kunne gjøre dette må regelverket for anskaffelser ikke være et hinder, men gi muligheter. Derfor har regjeringen forenklet regelverket.

Vi bygger vi en sammenhengende helsetjeneste for pasienten, også digitalt. Arbeiderpartiet kommer etter.

Wednesday, April 26th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments