Sør-Korea har utnevnt egen «twitter-offiser» for å overvåke Trumps tirader

(Dagbladet): Myndighetene i Sør-Korea har utnevnt en «twitter-offiser» med ansvar for å overvåke påtroppende president Donald Trumps aktivitet, melder den sørkoreanske avisa Korea Joongang Daily.

Ifølge avisa er hans 140-tegn lange meldinger akkurat nå den beste måten å få innsikt i hans utenrikspolitikk på.

Siden Donald Trump annonserte at han ønsket å stille som republikanernes presidentkandidat, har Twitter vært et av hans viktigste verktøy for å kommunisere med velgere og politiske motstandere.

I dag har han 18,8 millioner følgere, og ifølge TrumpTwitterArchive.com skrev Trump i gjennomsnitt 375 tweets hver eneste måned i 2016, skriver BBC.

Mektig konto

I de 140-tegn lange meldingene har han både annonsert sitt kandidatur, presentert utenrikspolitikk og satt spørsmålstegn ved amerikansk etterretning, bare for å nevne noe.

Etter valgseieren antydet Trump at han ville være svært tilbakeholden med tvitringen når han inntar rollen som fungerende president. Men det løftet ser han ut til å ville bryte.

- Twitter gir ham en direktelinje til det amerikanske folk, der kan han prate fram og tilbake, sa pressesekretær Sean Spicer rett før nyttår.

I løpet av de siste seks ukene har Trumps Twitter-konto maktet å endre finansmarkedene, skapt en alternativ amerikansk utenrikspolitikk mens president Obama fortsatt sitter ved makta og forårsaket et fall i Toyotas aksjekurs, skriver .

Dette har nå sørkoreanerne tydeligvis tatt innover seg, og de følger nå Trumps aktivitet på Twitter tett for å skape seg et bilde av hva de har i vente når han overtar Det hvite hus.

Fornøyd med advarsel

Seinest mandag postet Trump noe som er av stor interesse for Sør-Korea:

«Nord-Korea annonserte nettopp at de er i sluttfasen av å utvikle atomvåpen som kan treffe USA. Det kommer ikke til å skje!», skrev Trump.

USA har gjentatte ganger sagt at landet ikke vil akseptere at Nord-Korea blir en atommakt, men Trump har aldri uttalt seg tydelig om sin politiske linje overfor det lukkede landet.

Sørkoreanske myndigheter ønsker signalene velkommen, og uttalte tirsdag at dette kan tolkes som en klar advarsel til Nord-Korea.

- Dette er den første gangen Trump eksplisitt nevner atomsituasjonen i Nord-Korea etter at han ble valgt, noe som gjør det viktig, sa talsperson for det sørkoreanske utenriksdepartementet, Cho June-hyuck, ifølge Korea Joongang Daily.

Ekspertene er delte i synet på hvor nær nordkoreanerne faktisk er å nå sine atom- og missilmål, særlig fordi landet ennå ikke har gjennomført en vellykket test av et interkontinentalt ballistisk missil. Men i fjor gjennomførte Nord-Korea to atomtester og en rekke rakettoppskytinger, skriver NTB.

Friday, January 6th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments