Solskjær fryktet sparken i Molde. Så fikk han en spesiell telefon

Ole Gunnar Solskjær (43) har balansert på kniveggen som fotballtrener. Det startet bra i Molde, han ble slaktet for jobben i Cardiff – og da han returnerte til Molde, fortsatte nedturen.

I en periode i sommer fryktet han å få sparken. Det forteller Manchester United-legenden til Romsdals Budstikke.

- Ja, selvfølgelig så jeg den muligheten. Vi tapte mot Sogndal og spilte uavgjort mot Start. Prestasjonene var ikke representative for klubben, sier han.

5. plass

Molde endte på 5. plass i Tippeligaen. For en trener som var hentet tilbake for å gi Rosenborg kamp, var nedturen stor. I en periode i fjor sommer gikk det seks kamper uten at Molde vant.

En Solskjær-artikkel i Dagbladet 19. juli hadde overskriften: «Presset fra alle kanter.»

- Hadde treneren vært en annen enn Solskjær, ville framtida vært på agendaen i neste styremøte, sa TV 2-ekspert Ivar Hoff.


19. JULI 2016: Dagbladet meldte om store problemer for Solskjær i sommer.
Vis mer

Også supporterne raslet med sablene:

- Det er frustrasjon og misnøye, erklærte Svein Erik Jenset, leder for supportergruppa Tornekrattet.

Til Romsdals Budstikke sier Solskjær nå:

- Jeg sa til ledelsen og eierne at det ikke var noe problem for meg hvis de mente det var best å skifte trenere. Jeg har vært spiller og trener i Premier League, så jeg vet hvordan dette fungerer.

Spesiell telefon

Men i forbindelse med noen fridager fikk han en helt spesiell telefon. Molde-eier Bjørn Rune Gjesten var på tråden.

- Den tilliten jeg følte der og da gjorde lojaliteten mellom oss sterkere begge veier, sier Solskjær til lokalavisa.

43-åringen var i overskriftene i forrige uke da Dagbladet avslørte at Norges Fotballforbund og toppfotballfotballsjef Nils Johan Semb hadde kontaktet ham om jobben som landslagssjef. Solskjær valgte å takke nei til å gå videre. Han føler han har uoppgjort business i Molde Fotballklubb.

Først akter Molde å vinne det som nå heter Eliteserien. Deretter er drømmen å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League. Først da vil Solskjær føle at han har utrettet det ultimate i klubben som hjalp ham inn i en eventyrlig karriere.

Motivert

- Jeg er laget sånn at jeg vil slå tilbake når det går dårlig. Jeg legger meg ikke ned og synes synd på meg selv, sa Molde-treneren til Dagbladet 6. november. Vi sto i pressesonen på Åråsen etter 1-0-tap for Lillestrøm. Spørsmålet var hans egen motivasjon.

Samtidig hadde det skjedd noe etter nedturen i Cardiff, der nordmannen ble tvunget til å gå. Hans stjerne var dalende – derfor var han tilsynelatende bare et tredjevalg for fotballforbundet.

Men nå venter full innsats for Molde.

Tuesday, January 24th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments