Snytt for finaleplassen i «Mesternes mester»: – Lett å være etterpåklok

KALAMATA (Dagbladet): – Nå har jeg det helt greit. Jeg er vanligvis ikke fornøyd med tredjeplass, men må nok se det litt i sammenheng – i forhold til hvem jeg har konkurrert med og hva jeg har konkurrert i, forteller Tonje Sørlie (35) til Dagbladet.

Etter å ha havnet bakerst i første del av kveldens finaleøvelser, som skulle ha sikret den tidligere kickbokseren en plass i den siste og avgjørende konkurransen, endte det altså med tredjeplass i «Mesternes mester».

Med Sørlie ute av realityprogrammet, står det endelige mesteroppgjøret mellom Anders Jacobsen (32) og Helene Olafsen (26). Vinneren blir avgjort seinere i kveld.

RØYK UT RETT FØR FINALEN: Den tidligere kickbokseren Tonje Sørlie (35). Her ved deltakerhuset i Hellas. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

- Kjedelig utgangspunkt

- Jevnt over er både Helene og Anders et nivå over meg. De er verdige finalister begge to, forteller Sørlie, som treffer Dagbladet idet hun er tilbake fra øvelsen.

35-åringen havnet bakpå allerede etter kveldens første konkurranse, der deltakernes klatrevegg-kunnskaper ble satt på prøve.

Dette ga motstanderne et forsprang i den blytunge jaktstart-konkurransen – en cocktail av statiske øvelser.

- Jaktstarten var så ille som jeg hadde forventet, vi visste at det ville bli vondt. Når jeg i tillegg måtte begynne sist, så var jeg avhengig av at de andre skulle gjøre noe feil. Det var et kjedelig utgangspunkt, forteller Sørlie.

- Jeg var nærme, men ikke nærme nok.

Sitter i kroppen

Selv om 35-åringen alt i alt er fornøyd med egen innsats i «Mesternes mester», har hun finale-nederlaget friskt i minnet.

- Det sitter ennå i kroppen, og man er jo aldri helt tilfreds når man ikke har gjort det bra. Men det var det jeg hadde. Det er lett å være etterpåklok, men jeg tror ikke jeg kunne ha gjort så mye annerledes. Jeg tapte ganske klart.

- Hvem vinner nå?

- He-he, jeg vet ikke. Men uansett hvem som vinner, er det fortjent.

Vinner Helene Olafsen «Mesternes mester» i kveld, er hun den første kvinnen til å hente hjem seieren i programmets historie.