Snøvlende kjendiser, ekstreme antrekk og kontroversielle utsagn

(Dagbladet): Søndag kveld går den 74. Golden Globe-utdelingen av stabelen fra Beverly Hilton Hotel i Los Angeles, og i år skal showet ledes av talkshow-vert Jimmy Fallon.

Pierce Brosnan, Leonardo DiCaprio, Kristen Wiig, «Mad Men»-stjerna Jon Hamm og Carrie Underwood er bare noen av de som skal dele ut priser under den glamorøse begivenheten, der tv- og filmbransjen skal hylles.

Men ved siden av overskrifter om statuetter og prisvinnere, følger også brisne kjendiser, pinlige taler og ekstreme antrekk. Vi har tatt en titt på noen av de mest minneverdige øyeblikkene.

Berømt utringning

Husker du blant annet da Hellen Mirren tok med seg medbrakt alkohol, eller da mora til Ben Affleck ringte ham under rød løper-intervjuet?

Eller da Jennifer Lopez møtte opp i en utringning som tok pusten (og synet) fra flere? Da underholdningsprofilen skulle dele ut pris sammen med skuespillerkollega Jeremy Renner i 2015, var han mer interessert i J-Los brystparti, enn å si navnet på vinneren.

- Du har et par kloder (globes) du også, sa Renner idet de åpner konvolutten.

Publikum så ut til å bli pinlig berørt av situasjonen, mens Jennifer Lopez tok det hele med et smil.

Kom ut av skapet

Den ellers så private Jodie Foster (54) overrasket alle i 2013, da hun holdt en svært så personlig takketale.

- Dette er ingen «ut av skapet»-tale, den tok jeg for minst hundre år siden, til mine venner og til familien. Jeg trenger ingen egen pressekonferanse for å fortelle folk hvem jeg er. Jeg vil ha privatlivet mitt i fred. Men, en ting, jeg er singel! sa hun lattermildt til slutt.

Det ble ingen storslått fest på Jack Nicholson (79) under prisutdelingen i 2003, da han fra scenen, ifølge Express, avslørte at han hadde tatt en valium tidligere på kvelden.

Han startet takketalen med å harselere med nesen til prisutdeler Nicole Kidman, og det ble en ellers svært så snøvlete og usammenhengende tale.

Stoppet av programlederen

Rotete takketaler har blitt en vane opp gjennom Golden Globe-åra. Ifølge filmbransjenettstedet Hollywood Reporter er utdelingen særlig kjent for å være en fuktig affære, der alkoholen flyter fritt.

Det ble spekulert kraftig på om filmdronning Elizabeth Taylor hadde fått i seg litt for mye da hun skulle dele ut pris for beste dramafilm i 2001.

Da Liz skulle lese opp de nominerte var hun nemlig først i ferd med å åpne konvolutten med vinnernavnet.

Heldigvis ble hun stoppet av programleder Dick Clark i siste liten.


NESTEN-ULYKKE: En bedugget Elizabeth Taylor var i ferd med å lese opp navnet på vinneren før hun la frem de nominerte under Golden Globes i 2001.
Vis mer

- Du må lese opp navnene på alle de nominerte først, sa han.

Taylor lo og klarte å få fram navnene til slutt.

«Sugar tits»

Komiker og skuespiller Ricki Gervais (55) står for mange skandaleomsuste Golden Globe-opptredener. Han har ledet showet fire ganger, og lot som regel ikke de celebre gjestene slippe unna sleivspark på scenen.

En av Gervais’ mest omtalte krumspring i Golden Globe-historien var mot Mel Gibson i 2011. Sistnevnte skal angivelig ha benytta antisemittiske utsagn da han ble stoppa for fyllekjøring i 2006, og i tillegg kalt politibetjenten «sugar tits». Gibsons karriere ble aldri helt den samme etter opptrinnet, noe Gervais ikke kunne unngå å latterliggjøre under Golden Globes i 2011.

De to møttes igjen da Gervais introduserte Gibson som neste prisutdeler under fjorårets utdeling. Briten innrømmet at han var nervøs og følte at han skyldte Gibson en unnskyldning – men likevel valgte Gervais å trekke fram Gibsons fyllekjøring nok en gang.

- Jeg elsker å møte Ricky her hvert tredje år, for han minner meg om at jeg trenger en undersøkelse av endetarmen, sa Mel Gibson da han kom på scenen etter Gervais’ introduksjon.

Plutselig vendte Gervais tilbake til mikrofonen og ba om å få stille Gibson et spørsmål. De to sto arm i arm da Gervais lente seg inn på mikrofonen og sa:

- Det vi alle lurer på er: Hva i helvete betyr egentlig «sugar tits»?

Måpende filmstjerner skjulte latteren så best de kunne mens Gervais demonstrativt tok ølglasset sitt bort fra mikrofonstativet – som for å minne verden om Gibsons fyllekjøring.

Spørsmålet ble straks sensurert på amerikansk fjernsyn grunnet det grove språket.

Herredrakt og ballerinakjole

En annen stor del av Golden Globes handler om kjolevalgene.

- Ved siden Oscars er Golden Globes kanskje den største og viktigste prisutdelingen i Hollywood, og det er alltid stor spenning knyttet til hva stjernene har på seg på den røde løperen, sier moteekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir.

Opp gjennom åra har vi vært vitne til mange spesielle og utradisjonelle antrekk. Enkelte hakket mer ville enn andre.

Vixen-redaktøren er spent på årets kjoler, og gleder seg ekstra mye til å se hva skuespiller Lupita Nyong’o velger.

- Hun fortsetter å imponere på den røde løperen, som for eksempel i 2014 da hun stilte i rød, stroppløs kjole med cape fra Ralph Lauren eller i 2015 da hun toppet best kledde-listene i en vakker kreasjon fra Giambattista Valli. Det samme gjelder Jennifer Lawrence som lenge har vært en rød løper-favoritt, for ikke å snakke om Emma Watson.

Aller mest spenning er det vel knyttet til hva Angelina Jolie velger. Ingen kan vel glemme den gulvlange, utringede paljettkjolen fra Randolph Duke i 1998 – og kanskje heller ikke at hun samme år feiret prisen ved å hoppe i et svømmebasseng og dra med seg en fullt påkledd reporter i samme slengen.

Les om flere minneverdige Golden Globe-antrekk her.

Mange favoritter

I tillegg til kjolevalgene er det knyttet stor spenning til de ulike talene og sceneopptredene. Om noen slår disse pinlige øyeblikkene, gjenstår imidlertid å se.

Blant de nominerte til å hente hjem priser i kveld, er det verdt å merke seg filmen «La la land», med Emma Stone og Ryan Gosling i hovedrollene, som kan vinne hele syv priser.

I beste tv-drama kniver seriegigantene «The Crown», »Game of Thrones», «Stranger Things», ”This is Us» og «Westworld» om å vinne pris, mens skuespillerfavoritt Meryl Streep kan vinne for beste skuespiller i en musikal eller komedie, med filmen «Florence Foster Jenkins». Det er hennes 30. Golden Globe-nominasjon.

Årets Golden Globe Awards vises direkte på TV 2 Livsstil i natt, fra klokka ett.


UNISEX: I 1990 dukket Julia Roberts opp i en unisex-drakt fra Giorgio Armani. – Jeg elsket formen på drakten, fortalte Roberts til InStyle. Foto: AP
Vis mer

KORT: I 2003 dukket Cameron Diaz opp med en kjole som knapt dekket baken hennes. Muligens en av korteste kjolene vi har sett under Golden Globe? FOTO: Reuters
Vis mer

BOMMERT: I 1999 dukket Courtney Love opp i denne hullete John Galliano-kjolen som sørget for at hun havnet på en rekke lister over Golden Globes verst kledde dagen derpå. FOTO: Photo by Rose Prouser/ REUTERS
Vis mer

BALLERINA: Lara Flynn Boyle så ikke ut til å være sikker på om hun skulle på Golden Globes eller premiere på en ballettforestilling da hun dukket opp i denne David Cordona-ballerinakjole i 2003. FOTO: AP
Vis mer

SPESIELT SKOVALG: Kona til filmregissør Tim Burton, Helena Bonham Carter, er kjent for sin outrerte stil, og levde opp til den da hun kledde seg for Golden Globes i 2015. FOTO: AP
Vis mer

SPESIELL: Trimdronningen Jane Fonda fikk mye oppmerksomhet da hun dukket opp i denne merkelige kreasjonen av en kjole under Golden Globes i 2015. FOTO: AP
Vis mer

UTFORDRENDE: Versace-kjolen til Sharon Stone i 2003 overlot lite til fantasien. FOTO: AP
Vis mer
Sunday, January 8th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments