Slik gikk det med skandale-stjernene i «Jersey Shore»

(Dagbladet): Hva skjer når du putter en gjeng solariumsbrune italiensk-amerikanere inn et kollektiv, og lager underholdning av ungdom som fester, slåss og soler seg?

Svaret fikk man i realityserien «Jersey Shore», som knuste alle seerrekorder da MTV lanserte serien i 2009. Med innslag av ekstremt utagerende fyll, kokainskandaler, stygt språkbruk, sex og kjærlighetsdrama fikk den kontroversielle serien bred omtale verden over, og vertskanalen måtte tåle mye kritikk.


VERDENSOMTALE: Festing, slåssing og stygt språkbruk var det som skulle til. Her fra et opptak til tv-serien. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Ikke minst sørget seerfavoritten, som stoppet etter seks sesonger i 2012, for at deltakerne ble verdensstjerner over natta.

Realitygjengen besto opprinnelig av åtte medlemmer, der seks av dem holdt ut fra start til slutt: Ronnie Ortiz-Magro , Sammi «Sweetheart» Giancola, Paul «Pauly D» DelVecchio, Jenni «JWoww» Farley, Nicole «Snooki» Polizzi og Vinnie Vinny Guadagnino.

Slik har det gått med dem:

Nicole «Snooki» Polizzi

I likhet med resten av realitygjengen fikk Chile-fødte Nicole Polizzi (29), bedre kjent som «Snooki», mye oppmerksomhet for sitt i overkant rappkjefta og festglade vesen. Helst ikledd lårkorte kjoler, skyhøye hæler, tykk sminke og mengder med hairextensions ble den 142 centimeter høye kruttønna raskt en favoritt blant tv-publikumet – og fikk stor spalteplass i media.

TV-profilen skapte eksempelvis overskrifter da hun i 2010 ble arrestert for ordensforstyrrelse under et tv-opptak midt på lyse dagen. Ifølge People var Polizzi overstadig beruset, og hadde sjanglet rundt på stranda blant badegjestene.

Snooki fikk også gjennomgå da hun året etterpå ble invitert til å holde foredrag for studentene ved Rutgers University i New Jersey, for å snakke om sin livsstil. Realitystjerna mottok 175 000 kroner for seansen, blant annet for å si: «Vær flink med studiene, men vær enda flinkere til å feste».


DA OG NÅ: Snooki har gjennomgått store forandringer etter at hun først ble kjent for åtte år siden. Bildet til venstre er fra 2010, mens bildet til høyre er tatt i år. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Da «Jersey Shore» ble lagt på hylla i 2012, fortsatte Polizzis oppsving i tv-karrièren med spinoff-serier og diverse tv-opptredener. Samme år ble hun mamma for første gang, noe som sørget for en drastisk imageendring.

- Da jeg ble mamma visste jeg at jeg ikke kunne feste mer, så det er jeg ferdig med. Foruten noen vinkvelder med venninnene mine, fortalte 29-åringen hos Today Show.

I 2014 giftet hun seg med barnets far, Jionni LaValle. Ekteparet fikk sitt andre barn samme år. De siste åra har Snooki gått fra å være en skandaleomsust og utagerende realitydeltaker, til å bli en treningsglad tobarnsmor med fokus på sunn helse og familieliv.

29-åringen har gitt ut hele fem livsstilsbøker siden hun dukket opp i rampelyset for åtte år siden, og har en egen kleslinje.

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments