SKUP-diplom til Dagbladet for «Kongemakta»

(Dagbladet): Dagbladet ble lørdag kveld tildelt SKUP-diplom for prosjektet «Kongemakta» av journalistene Eiliv Frich Flydal, Halldor Hustadnes, Jonas Pettersen, Geir Ramnefjell og Arve Bartnes.

- Det har vært et krevende og spennende prosjekt å jobbe med, så det er fantastisk hyggelig å bli premiert av juryen. Det er bare å takke hele gjengen i Dagbladet, som heier på hverandre og samarbeider utrolig godt på tvers av avdelingene, sier Arve Bartnes.

I juryens begrunnelse heter det, blant annet, at «journalistene bak «Kongemakta» har løftet fram pengestrømmene til de kongelige, og ga folket innsikt i hvordan kongelig pengebruk kan skje uten god folkevalgt kontroll».

Den største prisen, selve SKUP-prisen, gikk til VG for serien om «Tvangsloggene» og bruk av tvang i psykiatrien. Reportasjen ble laget av journalistene Synnøve Åsebø og Mina Grivi Norman.

I tillegg fikk VG tre SKUP-diplomer, og Stavanger Aftenblad ble tildelt diplom for reportasjen «Glassjenta».

- Nå kan vi feire at vi fem år på rad, har fått enten pris eller diplom på SKUP. Det betyr at vi har etablert oss i den ypperste klasse i gravende journalistikk i Norge. Det er også utrolig hyggelig at VG er tilbake der de skal være, i eliten i Norge. Vi har sett alt det gode de har gjort i det siste året. Det er bare å gratulere dem, sier Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen.

Saturday, April 1st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments