Sjøfolket omfavner Sp

TRONDHEIM (Dagbladet): Dermed har Senterpartiet fått en viktig alliert i kampen om å vinne utsatte mandater kysten rundt ved høstens stortingsvalg.

- Vi har mye å takke Senterpartiet og Geir Pollestad for, sier Stian Grøthe, direktør for politikk og myndighetskontakt i Sjømannsorganisasjonenes Fellessekretariat.

Knallhard kamp

- Som leder i næringskomiteen på Stortinget var Pollestad den første som tok tak i saken om hvilket handlingsrom Norge skal ha for å stille krav til lønns- og arbeidsvilkår i våre farvann og på norsk sokkel, slik vi gjør på land, sier Grøthe.

- Vi har kjempet en knallhard kamp for dette i mange år, med Rederiforbundet på den andre siden av bordet, sier han.

Kan ikke konkurrere

Grøthe viser til at det nå er bred enighet om at det skal bli tusenvis av nye arbeidsplasser på havet.

- Men disse jobbene kan ikke norske arbeidstakere konkurrere om hvis ikke myndighetene får orden i sysakene. Det perspektivet skjønte Geir Pollestad tidlig. Senterpartiet har stått last og brast med oss, sier Stian Grøthe.

Flykter fra Frp

Han mener Frp kan komme til å oppleve en storstilt velgerflukt blant sjøfolk.

- Veldig mange gir uttrykk for at de føler seg sviktet og dolket i ryggen av Fremskrittspartiet. De mener seg bedre ivaretatt av Senterpartiet, sier Stian Grøthe.

Ronny Øksnes, hovedtillitsvalgt i Norsk Sjømannsforbund, en fagorganisasjon med 11.000 medlemmer. Han poengterer at Senterpartiet aldri har veket fra sjøfolkene.

- De har vært tydelig på vår side i kampen om rettferdig arbeidsbetingelser og i den dramatiske kampen vi fører mot utflagging av 700 arbeidsplasser i Color Line, sier Ronny Øksnes.

Ingen logisk grunn

Geir Pollestad er glad for støtten.

- Den maritime næringen er avhengig av sjøfolks kompetanse. Vårt prinsipp er at hvis du gjør en jobb i Norge så skal du ha norske lønns- og arbeidsvilkår. Det kan ikke stoppe der sjøen begynner, det må gjelde i norske farvann og på norsk sokkel.

- Det er ingen logisk grunn til å skille dette. Vi ser en bekymringsfull utvikling med stadig større press på lønninger, norske sjøfolk forsvinner og erstattes av andre, sier Geir Pollestad.

Sunday, March 26th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments