Sander Svendsen seiershelt da fjerdedivisjonslaget Volda sjokkerte Molde

VOLDA (Dagbladet): Molde vant 3-2 mot Volda i cupens første runde, men fjerdedivisjonslaget sjokkerte Ole Gunnar Solskjærs menn.

Moldenserne scoret to rappe mål i starten av andre omgang, men Volda slo tilbake og fikk både redusering og utligning.

Sander Svendsen kom derimot inn for Molde og sikret avansement for Solskjær og co.

- Cup er cup. Her er det om å gå videre, her er det om å gi litt av seg selv. Å gi en fest til folket. Jeg skulle helst tenkt meg at de fem målene ble scoret av oss, i stedet for at vi delte broderlig, men det er sånn det er å spille første runde i cupen, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Volda-trener Dagmund Evebø var svært stolt over prestasjonen til guttene sine.

- Vi gjør det til en kamp helt inn, det er veldig imponerende av gutta. Selvfølgelig er jeg misfornøyd med måten vi slipper inn, spesielt de to første målene ved å tape ballen sentralt på banen – en litt unødvendig straffe, men det er klart vi møter folk som springer mer og raskere enn det vi er vant til, sier Evebø til Dagbladet.

- Jeg er veldig stolt. De viser at det er mange gode fotballspillere ute på banen. Det synes jeg er veldig kjekt.

Målløst til pause

Volda gikk uredd til verks. Allerede etter tre minutter ble Voldas Robert Mathias Dahlberg spilt igjennom, men skuddet fra skrått skled av foten til spissen. Et skremmeskudd fra vertene om at de ikke måtte undervurderes.

Et kaos i Voldas målområde, gjorde at Amang fikk sjansen fra seks-syv meter, men skuddet ble reddet mesterlig av keeper Vebjørn Krumsvik Skeide. Moldes Erling Braut Haaland kom alene med keeper få minutter etter, men igjen desket Skeide opp med en paraderedning.

Etter 20 minutter spilt fikk Volda to gigantiske sjanser. Robert Mathias Dahlberg dro seg først forbi Ruben Gabrielsen, men Moldes kaptein klarte akkurat å klarere Dahlbergs chip over keeper rett foran målstreken. På det påfølgende hjørnesparket var det klabb og babb i feltet, men igjen fikk Molde omsider klarert på strek.

Fem minutter senere prøvde Dahlberg seg på et frekt brassespark, men Molde-forsvaret headet forsøket unna. Molde-spiss Thomas Amang satt ballen i nettet etter 35 minutter, men ble avblåst for offside.

Rett før pause skulle Molde få sin gigantiske sjanse. En corner falt ned i femmeteren, men igjen var det redning på strek på Volda kunstgress.

Rett etter smalt det i metallet. Islandske Ottar Magnus Karlsson kontrollerte ballen før han smalt kula i tverrliggeren fra 20 meter. Dermed stod det 0-0 til pause.

Volda slo tilbake

Molde gikk derimot umiddelbart til verks etter pause. Erling Braut Haaland chippet ballen over keeper fra skrått hold og i mål.

Få minutter senere ble en Molde-spiller felt innenfor sekstenmeteren og dommeren dømte straffe. Den satt Karlsson sikkert til side for keeper.

Volda skulle derimot slå tilbake. Fredrik Malme Kvalsnes ble nydelig spilt igjennom og smalt ballen til venstre for Molde-keeper Neydson Da Silva. Redusering og 1-2.

Målscorer Kvalsnes forteller etter kampen at det føltes rart å score mot Molde.

- Jeg er jo fra Molde, Molde-fan fra oppveksten, så det er jo helt surrealistisk og sykt, sier Kvalsnes til Dagbladet, og legger til at det var veldig stort å få være med på en slik kamp.

Og flere mål for Volda skulle det bli. Dahlberg, som hadde flere store sjanser i første omgang, dro seg fra sin oppasser på et hjørnespark, og stanget inn utligningen.

Minuttet senere fikk Evebø ballen på kanten og slo inn mot målscorer Dahlberg. Spissen smalt til på volley, men ballen gikk rett i fanget på keeper Da Silva.

Storebror Sander Svendsen ble byttet inn for lillebror Tobias Svendsen midtveis i andre omgang. Byttet høstet frukter. Ballen falt i ungguttens bein utfor sekstenmeteren og stortalentet curlet ballen i mål til høyre for Voldas keeper.

- Det var en vanvittig match. Det var litt kjedelig at vi slapp inn to mål i starten av andre omgang. Vi fikk noen brudd på oss, og det snakket vi om i pausa at vi måtte unngå. Så viser vi fantastisk moral, vi reiser oss, men så kommer Svendsen og prikker inn den på en måte kun Eliteserie-spillere gjør, sier en stolt Fredrik Malme Kvalsnes etter kampen.

Hilste på gamle lagkamerater

På morgenkvisten så det ut til at det skulle bli en kald og smertefull affære på Volda kunstgress. Snøen dalte ned i enorme mengder onsdag morgen, men snøteppet og den bitende kulden forsvant utpå dagen.

Hundrevis av sunnmøringer og moldensere tok turen, og flere unge fotballsupportere fikk hilst på sine store fotballidoler. Matchballen ble fraktet på banen av to paraglidere, til publikums store begeistring.

Volda-trener Dagmund Evebø sa etter kampen at det var flott å kunne gi en fest til Volda.

- Det er fantastisk. Det er dette som er cup, at man får sånne her kamper. Det er veldig artig.

Sist gang lagene møttes i en offisiell kamp, ble det 5-0-tap for sunnmøringene. Det var i 2005 og da tegnet spillere som Bernt Hulsker og Petter Rudi seg på scoringslista for Molde.

Tidligere Volda-spiller og nåværende Molde-spiller Martin Ove Roseth hilste på bekjente før kampen, men måtte selv stå over kampen mot gamle lagkamerater grunnet en kneskade.

Voldas lagoppstilling: Vebjørn Krumsvik Skeide, Rasmus Aarflot, Runar Aahjem Løvold, Christoffer Wiik Bjerknes, Fredrik Malme Kvalsnes, Kenneth-Andre Hole, Vetle Johan Dagfinrud, Tobias Evebø, Thomas James Malins, Robert Mathias Dahlberg, Eirik Schøning.

Moldes lagoppstilling: Neydson Da Silva, Ole Martin Rindarøy, Christoffer Remmer, Ruben Gabrielsen, Knut Olav Rindarøy, Etzaz Hussain, Amidou Diop, Tobias Svendsen, Ottar Magnus Karlsson, Thomas Amang, Erling Braut Haaland.