Sammenstøt mellom demonstranter og politi i Paris etter valgresultat

Det meldes om sammenstøt mellom demonstranter og politi i Paris i etterkant av første runde i det franske presidentvalget, ifølge AP.

Demonstrantene er ifølge nyhetsbyrået sinte over at Nasjonal front-leder Marine Le Pen ser ut til å gå videre til andre runde i det franske presidentvalget. Protesten startet ifølge Le Figaro fredelig, før det ble rapportert om flere basketak.

Grupper med unge mennesker, noen fra anarkistiske og antifascistiske grupper, samlet seg på Place de la Bastille øst i Paris idet de første prognosene ble lagt fram søndag.

Politiet skjøt med tåregass for å spre demonstrantene, og opprørspoliti har omringet området.


DEMONSTRASJON: Sammenstøt mellom anti-fascister og politistyrker i Paris. Demonstrasjonen kommer i kjølvannet av kunngjøringen av resultatene i den første runden av presidentvalget. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON
Vis mer

OPPRØR: Voldelige demonstasjoner er en av flere ting den franske etterretningstjenesten bekymret seg over før kunngjøringen av valgresultatene. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pellisier
Vis mer

Det er ikke bare terror som bekymrer den franske etterretningstjenesten i forbindelse med første runde i det franske presidentvalget søndag, skrev Le Figaro tidligere i dag.

I et hemmeligstemplet notat som avisa Le Parisien har fått tilgang til, nevner franske beredskapsmyndigheter og etterretningstjenesten muligheten for potensielt voldelige demonstrasjoner etter at valgresultatet legges fram.

«Trussel fra jihadister» står øverst på lista, men også demonstrasjoner, både planlagte og spontane som kan føre til vold i byer og andre områder, nevnes.

Det står videre at alle de ulike direktoratene for offentlig sikkerhet frykter uro «dersom politiske partier som omtales som ekstreme, går videre til andre valgrunde».


Fransk opprørspoliti pågriper en demonstrant under demonstasjonen i Paris søndag kveld. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pellisier
Vis mer

Le Figaro skrev videre at dersom Nasjonal front-leder Marine Le Pen eller ytre venstrekandidaten Jean-Luc Mélenchon går videre, kan demonstrasjoner «nesten sikkert» forventes, og det pekes på venstreekstreme bevegelser som kan «skape alvorlige forstyrrelser».

Og det blir Emmanuel Macron og Marine Le Pen går videre til andre valgrunde, viser valgdagsmålinger.

Etterretningstjenestene forbereder seg også på mulige demonstrasjoner fra forskjellige yrkesgrupper. For å kunne håndtere mulige protester, er økte sikkerhetstiltak iverksatt. Blant annet sørger flere enn 50.000 politi og soldater for sikkerheten over hele Frankrike søndag.

NTB.

Sunday, April 23rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments