Risikerer overgangsnekt

(Dagbladet): Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid har alle hatt eller har forbud mot å signere nye spillere i løpet av de siste tre sesongene.

Nå risikerer den engelske storklubben Manchester City det samme, hvis den argentinske klubben Velez Sarsfield får det slik de vil, skriver den engelske avisa The Telegraph.

Tar saken til CAS

Velez, som holder til i Buenos Aires, mener Pep Guardiolas klubb skal ha kontaktet deres tidligere spiller Benjamin Garre (16) på en uetisk måte.

De mener Manchester City kontaktet Garre da han var femten år, for å deretter signere spilleren da han var fylt 16.

Da Velez klagde til FIFA i september i fjor, ble klagen avslått. Nå tar Velez saken videre til den internasjonale voldgiftsretten for idrett, CAS.

– Manchester City argumenterte med at det er et unntak i FIFAs regler som sier at hvis han har et europeisk pass, så kan han melde overgang, sa Bernardo Bertelloni, Velez’ klubbsekretær, til The Times tidligere i juni.

Benjamin Garre har nemlig italiensk pass.

– FIFA-reglene sier derimot ikke det, de sier at han kun kan bevege seg innenfor EU, mellom EU-klubber, sa Bertelloni.

Kan ikke signere akademispillere

I FIFAs overgangsregler står det at internasjonale overganger kun er tillatt hvis spilleren er fylt 18 år. Ett av unntakene er hvis «overgangen skjer innenfor territoriene til EU eller EØS, og at spilleren er mellom 16 og 18 år».

Saken skal opp til høring i CAS kommende mandag.

Manchester City fikk i mai forbud mot å signere akademispillere. Forbudet skulle vare i to år, men ble redusert med tolv måneder. Forbudet kom etter at klubben skal ha ulovlig kontaktet akademispillere registrert hos andre klubber.

Saturday, July 1st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments