Reese Witherspoon refser Hollywood: – Ting må endres

(Dagbladet): Skuespiller Reese Witherspoon, som snart er aktuell med TV-serien «Big Little Lies» på HBO, håper serien vil bidra til en endring i Hollywood når det kommer til kvinneroller.

Den oscarbelønnede skuespilleren er mektig lei av det hun mener er et svært begrenset utvalg av roller, for kvinnelige skuespillere i Hollywood.

Witherspoon er både skuespiller og produsent av serien «Big Little Lies», sammen med blant andre Nicole Kidman.

- Jeg brenner for å produsere fordi ting må endres, sa Witherspoon, under et møte med pressen i forbindelse med promotering av showet, lørdag.

- Jeg har fått nok

Hun mener vi nå må vise kvinner på film, slik de er i virkeligheten, skriver CNN.

- Vi trenger å se disse tingene, fordi vi som mennesker lærer av kunsten, og hva skal man gjøre om man aldri ser at det blir reflektert? Utrolig talentfulle kvinner spiller konstant koner og kjærester… Jeg har rett og slett fått nok, sier Witherspoon.

Ifølge en rapport fra 2015, utført av USC Annenbergs Media, Diversity, & Social Change Initiative, spilte kvinner mindre enn en tredjedel av rollene med replikker i de største filmene fra 2007 til 2014.


PRODUSENTER: Nicole Kidman og Reese Witherspoon er begge både skuespillere og produsenter i serien «Big Little Lies». FOTO: Rex Features
Vis mer

- Veldig sjelden

Nicole Kidman la til at det var fantastisk at hun som produsent kunne tilby flerdimensjonale roller til kvinnelige skuespillere, skriver Deadline.

- For meg er denne serien en historie om kvinner jeg kjenner, og med denne kunne vi gå til andre kvinner med fem gode roller, som var kompliserte og som fortjente å bli fortalt. Det er veldig sjelden man finner fem roller i en serie som vi alle hadde kastet oss over, sier Kidman.

Kritiserte forskjellsbehandling

Nylig gikk også Natalie Portman ut og snakket åpent om forskjellsbehandling mellom kjønnene i Hollywood.

I et intervju med magasinet Marie Claire at hennes mannlige motspiller Aschton Kutcher fikk betalt tre ganger så mye som henne i filmen «No Strings Attached».

- Jeg visste det og gikk med på det. Jeg ble ikke forbannet som jeg skulle ha blitt. Vi får høy lønn, så det er vanskelig å klage, men misforholdet er galskap, sa Portman.

Sunday, January 15th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments