Rap-stjerne kom ut av skapet

(Dagbladet): Hip hop-miljøet i USA bærer preg av alt annet enn åpenhet for homofile. Helt siden sjangerens oppstandelse har negative skjellsord om legningen vært brukt i utallige sangtekster, som igjen har gjort det vanskelig for folk i bransjen å komme ut av skapet.

Det har likevel vært noen som har turt å gå i bresjen. I 2012 kom Frank Ocean ut av skapet i et innlegg på sin egen blogg, og har blant annet sunget åpenhjertig om det å være forelsket i en annen mann.

Flere kvinnelige rappere har også kommet ut av skapet de siste åra, deriblant Angel Haze og Brooke Candy.

I Norge har også rappere kommet ut av skapet, deriblant Big Daddy Karsten.

- Jeg er homofil

Nå har rapperen iLoveMakonnen (27) kommet ut av skapet. I en rekke innlegg på Twitter bekrefter han at han er homofil.

Artisten, som egentlig heter Makonnen Sheran, har gjort stor suksess med musikken sin. Låta hans «Tuesday» med Drake er spilt over 100 millioner ganger på Spotify, og fikk både før og etter sin konsert på Øyafestivalen i 2015 gode kritikker.

Men det er altså legningen stjerna nå for oppmerksomhet for. I en rekke meldinger forklarte han situasjonen overfor følgerne sine.

- Som et moteikon, kan jeg ikke fortelle dere om noen andres skap, jeg kan bare fortelle dere om mitt, og det er på tide å komme ut, skrev han og fortsatte:

- Og siden dere alle elsker breaking news, her kommer noen gamle nyheter til dere. Jeg er homofil. Og nå som jeg har fortalt om livet mitt, kan dere kanskje gå videre med deres, skrev han.

Siste melding er delt videre over sju tusen ganger og er omtalt av blant andre Billboard.

Gifte seg i kjole

Selv om det er mangel på åpent homofile rappere, har flere de siste åra gått inn for å bryte ut av de tradisjonelle kjønnsrollemønstrene.

Den amerikanske rapperen Young Thug (25) er blant dem. Artisten har gitt ut over 17 mikstaper siden da, hvor den siste, «Jeffrey», kom i starten av september.

Han er kjent for sin eksentriske klesstil, og har ikke problemer med å utfordre folks oppfattelse av kjønn.

I et intervju med musikkmagasinet Billboard fortalte han i fjor at han har planer om å gifte seg i kjole.

- Det blir to bruder, sa han.

Artisten forlovet seg med badetøysdesigneren Jerrika Karlae i fjor, og har åpenbart planer om å gjøre henne til hans hustru. Fra tidligere av har Williams seks barn med fire forskjellige kvinner.

Han har påpekt overfor Billboard at han ikke skal la tradisjonelle kjønnsroller stoppe kreativiteten på bryllupsdagen.

- Når det kommer til swag, er kjønn irrelevant, sa han til magasinet.

Sunday, January 22nd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments