Prins Carl Philip og prinsesse Sofia blir foreldre igjen

(Dagbladet): Prins Carl Philip av Sverige (37) og prinsesse Sofia (32) skal bli foreldre for annen gang. Det melder det svenske kongehuset på sine nettsider.

Ifølge pressemeldingen er termin i september, og gravide prinsesse Sofia har det bra.

- Vi er glade for å kunne fortelle at vi venter barn, et søsken til Prins Alexander. Vi ser fram til å ønske et nytt familiemedlem velkommen, sier prins Carl Philip og prinsesse Sofia i pressemeldingen.

Det er ikke ventet at parets program for våren og sommeren kommer til å endres som følge av prinsesse Sofias graviditet.

Paret er fra før av foreldre til prins Alexander (11 mnd.), som kom til verden den 19. april 2016.

Etter fødselen fortalte en stolt prins Carl Philip om den nyfødte under en pressekonferanse på Danderyds sykehus.

- For meg og min frue er det en stor dag med masse følelser. Det er vanskelig å beskrive. Å se kvinnens kraft, og å se Sofia gå gjennom dette. Det er sterke følelser, fortalte han smilende til et samlet pressekorps.

Ville ikke vite kjønnet

Den gang røpet prins Carl Philip dessuten at han og prinsesse Sofia ikke visste kjønnet på babyen før fødselen.

- Det var et valg vi tok tidlig. Vi ville at det skulle være en stor overraskelse, delte den nybakte faren med pressen for snart ett år siden.

Hvis paret fatter samme valg denne gang, må offentligheten vente lenge før de får vite om prins Alexander får en lillesøster eller en lillebror.

Den lille prinsen, hvis fulle navn prins Alexander Erik Hubertus Bertil, ble døpt i september i fjor. Nesten hele den svenske kongefamilien var på plass for å bivåne dåpen.

Kronprinsesse Victoria, Sofias søster Lina Frejd, prinsesse Christinas sønn og Victor Magnusson, forlover Jan-Åke Hansson og Sofias venn fra Älvdalen, Cajsa Larson, er prinsens fem faddere.

Giftet seg i 2015

Da prins Carl Philip og prinsesse Sofia skulle ble foreldre for første gang, ble graviditeten offentliggjort i midten av oktober 2015.

Den kongelige babynyheten ble altså kjent nesten nøyaktig fire måneder etter at paret giftet seg i Slottskyrkjan i Stockholm.

I forkant av bryllupet fikk paret mye oppmerksomhet, ettersom prinsesse Sofia – tidligere Sofia Hellqvist - har en fortid som glamourmodell og «Paradise Hotel»-deltaker.

Prinsesse Sofia har imidlertid slått tilbake og uttalt at hun ikke angrer på fortida si, ettersom opplevelsene har bidratt til å forme henne som person.

Hun og prinsen har også engasjert seg for å stoppe nettmobbing, et fenomen de begge har kjent på kroppen.

Får sitt sjette barnebarn

Den forestående familieforøkelsen til prinseparet, innebærer selvsagt også at kong Carl Gustaf (70) og dronning Silvia (73) blir besteforeldre nok en gang.

Fra før av er det svenske kongeparet besteforeldre til hele fem barnebarn:

Prinsesse Estelle (5) og prins Oscar (1), som er barna til kronprinsesse Victoria og prins Daniel, prinsesse Leonore (3) og prins Nicolas (1), som er barna til prinsesse Madeleine og Chris O’Neill – og prins Alexander.

Etter at sistnevnte kom til verden for snart ett år siden, uttalte en stolt kong Carl Gustaf følgende:

- Det har skjedd noen ganger tidligere, så jeg begynner å bli vant til det. Det er alltid like moro. Det viktigste er at alle har det godt, og at den lille familien er lykkelig og glad. Det kjennes kjempebra ut, sa han til Expressen den gang.

Thursday, March 23rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments