Pannekaker blir enda bedre med urter og ost

Pannekaker i en eller annen form spises nesten over hele verden. Amerikanerne spiser dem til frokost, mens vi spiser pannekaker til middag. I Nederland finner du pannekakerestauranter på nesten hvert hjørne og du kan bestille utrolig mange spennende varianter.

Har du en god grunnoppskrift kan du variere pannekakene etter anledning. De kan lages søte, salte, grove, tradisjonelle, barnevennlige og med utenlandsk vri.


Pannekaker kan bli den flotteste festkake. Bruk grunnoppskriften og stek pannekakene i en liten stekepanne. Avkjøl pannekakene og legg sammen med krem og bær til en delikat kake. Foto: Synøve Dreyer
Vis mer

Flere steder i landet er det tradisjon å først servere ertesuppe og så pannekaker med blåbærsyltetøy. Andre foretrekker å spise pannekaker med stekt bacon til.

Lag gjerne en grov pannekakerøre ved å bytte ut noe av det finte hvetemelet med sammalt mel eller havregryn, så får du mer fiber og næringsstoffer, og holder deg lenger mett.

Skal du lage glutenfrie pannekaker bytter du ut hvetemelet med en glutenfri melmiks.

Du kan lage pannekaker uten egg av samme røre, men stek dem helst i en teflonpanne, slik at de blir lette å snu.

Har du melk som har gått ut på dato og som ikke lukter vondt, er det suverent å bruke melken i en pannekakerøre. Også egg som har stått over datoen er fine å bruke i pannekakerøren.

Pannekaker er best når de er nystekt og varme og er livretten til både liten og stor.

Les også:

Inas mest populære middagsretter

Koreanske pannekaker «pajeon»

Vårløk i pannekakerøra? Ja, da. Og masse chili

Sunday, April 30th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments