Overtidsdrama: Utskjelte Shaw og iskalde Zlatan reddet ett poeng etter hands i siste angrep

• Manchester United – Everton 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic ble utestengt i tre kamper etter albuen mot Bournemouths Tyrone Mings for en måned siden. I dag var svensken tilbake på topp for Manchester United i hjemmemøtet med Everton på Old Trafford.

Gjestene kom på sin side med Premier Leagues toppscorer Romelu Lukaku i frontleddet. Det var likevel ikke spissgigantene som sto for kampens første mål. Midtstopper Phil Jagielka sørget for 1-0 med sin første scoring på 703 dager.

Everton så ut til å ta tre poeng på Old Trafford og passere Manchester United på tabellen, men fire minutter på overtid utliknet Zlatan Ibrahimovic fra straffemerket. Iskald og presis reddet svensken vertene fra fiasko.

Straffesparket kom etter at Ashley Williams stoppet volleyskuddet til innbytter Luke Shaw med hendene. Konsekvensen ble rødt kort og straffe imot. Denne gang gjorde Zlatan alt rett og utliknet til 1-1 i siste sekund.

Historiene til aktørene er spesiell: Shaw har fått mye tyn og tidvis blitt utfryst av José Mourinho, før han ble inkludert i troppen i dag og skaffet Manchester United straffe, mens Zlatan satte ballen i mål på iskaldt vis i sin første kamp etter utestengelsen.

DRØMMESTART: Everton gikk en perfekt start på kampen da Phil Jagielka sendte gjestene i ledelsen, men klarte bare nesten å ro i land tre poeng. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

- Jeg tror Mourinho brukte Shaw rett og slett fordi alle backene var ute. Men dette må være en personlig revansje for ham, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

- Zlatan har ekstremt mye press på seg når han skal ta det straffesparket på overtid. Det er klasse, sier den tidligere Fulham-stopperen om svensken som har scoret 16 mål i Premier League hittil i debutsesongen.

Merkelig og sjelden scoring

Etter 22 minutter jublet gjestene for ledelse på drømmenes teater. Ashley Williams stusset en corner videre. Phil Jagielka holdt Marcos Rojo bak seg og fikk en lekker touch på den høytflyvende ballen, som Everton-kapteinen lirket iskaldt inn bak David de Gea.

Det var Jagielkas første Premier League-scoring på 703 dager, ifølge Opta, og ga Everton et drømmeutgangspunkt, hvor de kunne legge seg lavt og kontre med Lukaku i spissen.

Vertene måtte angripe og slå tilbake. Det gjorde de nesten etter en halvtime. Juan Matas corner ble reddet. På returen var Ander Herrera, som banket ballen i tverrliggeren og ut.

Zlatan utliknet etter overtidsdrama

Manchester United hadde mye ball og presset Everton langt tilbake i banen, med over 80 prosent ballbesittelse i de siste minuttene inn mot pause. Sjanser var det imidlertid lite av. Scoringer var det ingen av. Misnøyen på Old Trafford var stor.

ETTERLENGTET: Etter å ha stanget i en hel kamp, kunne Zlatan Ibrahimovic til slutt juble for scoring og utlikning på overtid. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

I 2. omgang klarte hjemmelaget å øke trykket og skape større målsjanser. Zlatan Ibrahimovic’ første nettkjenning ble imidlertid underkjent, mens Marouane Fellaini på sin store mulighet skjøt over mot sine forhenværende lagkamerater i Everton.

Zlatan så ut til å være helt på linje med bakerste mann i Everton-forsvaret da scoringen hans ble avblåst for offside. Marginene gikk imot hjemmelaget.

Tre minutter på overtid fikk imidlertid Manchester United straffe. Innbytter og utskjelte Luke Shaws straffe ble stoppet av armen til Ashley Williams, som ble utvist.

Straffesparket satte Zlatan Ibrahimovic iskaldt i mål fra ellevemetersmerket. Denne gang ble målet godkjent. Dermed endte det 1-1 på Old Trafford.

Leicester i storform

Tre andre kamper i Premier League ble spilt: Tittelforsvarer Leicester fortsatte sin gode form og slo tabelljumbo Sunderland 2-0 hjemme. Spissene Islam Slimani og Jamie Vardy scoret målene for hjemmelaget.

Jermain Defoe og Sunderland må ha en vanvittig sluttspurt for å redde plassen nå, mens formsterke Leicester har klatret opp til 10. plass og kan snart fokusere utelukkende mot Champions League.

Parallelt slo Watford West Bromwich 2-0 etter scoringer av Troy Deeney og Mbaye Niang, mens Burnley tok en ny knepen hjemmeseier med 1-0 mot Stoke. George Boyd ble matchvinner.