Overlevde ett år i villmarka, kom hjem og fikk høre at TV-programmet var tatt av lufta

(Dagbladet): Se for deg å «lide» gjennom ett år i villmarka, og så komme hjem for å høre at Storbritannia skal ut av EU, Donald Trump er president i USA, og at programmet du skulle bli stjerne i, ble tatt av lufta.

Det er realiteten til deltakerne i TV-programmet «Eden», som er laget av den britiske TV-kanalen Channel 4, skriver The Guardian. Bare fire episoder ut i programmet, ble serien tatt av lufta i august. Årsaken var at seertallene falt fra 1, 7 millioner til 800 000.

Deltakerne, som fortsatt sto på i villmarka, fikk ikke vite om kanselleringen.

Halvparten skal ha trukket seg

Programmet, som hadde premiere i juli 2016, var et sosialt eksperiment som gikk ut på å sende 23 fremmede ut på Ardnamurchan-halvøya på vestkysten av Skottland. Her skulle de overleve ett år i villmarka, med det utstyret de fikk tildelt.

De skulle bygge et selvforsynt samfunn, og alt skulle dokumenteres med egne kamera, og med hjelp av fire crew-medlemmer.

I tillegg til at programmet ble tatt av lufta på ubestemt td, skal også 13 av de totalt 23 deltakerne ha trukket seg underveis, skriver den engelske avisa. Årsaken skal være seksuell sjalusi, intriger og matmangel. Dette er ikke bekreftet av TV-kanalen.

Channel 4 planlegger likevel å sende resten av programmet, senere i år.

- Appellen med «Eden» er at det faktisk er et sosialt eksperiment. Da innspillingen begynte, hadde vi ingen anelse om hvordan sluttproduktet skulle bli, og hvordan deltakerne ville reagere på å leve isolert. Derfor gjorde vi det. Historien om deres tid her, både oppturene og nedturene, vil bli vist senere i år, skal kanalen ha sagt i en pressemelding, ifølge The Guardian.


HALVPARTEN DRO: Reality-satsningen «Eden» mistet 13 av 23 deltakere under innspillingen, som skulle vare i et helt år. Foto: Channel 4
Vis mer

Kritiserer programmet

Det har i tillegg vært rettet en del kritikk mot programmet av deltakerne som trakk seg under innspilling.

En av dem er Tara Zieleman (34), som skal ha forlatt drømmen om å skape et «utopi», fordi hun følte seg mobbet av de andre deltakerne, skriver The Telegraph. Noe hun også har kritisert kanalen for.

En annen deltaker, Tom Wah, skal ha trukket seg fordi han opplevde at programmet ikke var slik han hadde trodd at det skulle være, skriver avisa.

Han skrev også på Twitter at programmet seerne fikk se, var noe helt annet enn det som faktisk skjedde, og kalte det hele «misledende».

Nå som Channel 4 har bekreftet at alle deltakerne har kommet seg tilbake til sitt opprinnelige liv, skrev Wah en ny, hissig twittermelding, og kalte det hele «a load of rubbish».

Ifølge The Telegraph skal også to av deltakerne som hadde trukket seg, bedt om å komme tilbake til programmet, med da hadde det gjenværende deltakerne satt seg på bakbeina, og nektet dem returnere.

Friday, March 24th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
November 2021
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments