Overbeviste Finn Hågen med urtedrops for å få ham til å fortsette i Tour de Ski

OBERSTDORF (Dagbladet): Finn Hågen Krogh var en av de heteste sammenlagtfavorittene før Tour de Ski, men hadde en helsvart dag allerede på dag to av touren.

I sveitsiske Val Müstair ble han nummer 34 på fellesstarten og ligger knappe halvannet minutt bak ledende Sergej Ustjugov i sammendraget.

- Jeg tror dessverre håpet om sammenlagtseieren er ute nå, sa en skuffa Krogh etter rennet i går, og vurderte om han bare skulle pakke skibagen og reise hjem fra hele touren.

- Vi får bruke de neste dagene til å få ham på bedre tanker, sa romkamerat Emil Iversen til Dagbladet.

Riccola

I dag var Krogh i Oberstdorf, klar for å fortsette touren. Ifølge landslagstrener Tor Arne Hetland var det ikke så mye som skulle til for å overbevise ham om å fortsette.

En liten pakke sveitsiske urtedrops av typen Riccola var det som skulle til, forteller han Dagbladet.

- Han var sur på meg fordi jeg ikke hadde kommet med noe smågodt til ham ennå, så jeg har fremdeles et par triks i baklomma om han finner ut at han skal stoppe her i Oberstdorf. Da blir det å lokke ham med smågodt, ler landslagstreneren.

En klisjé som gjelder

På den rennfrie dagen i dag tester løperne løypene de skal konkurrere i de to neste dagene.

Tirsdag er det fellesstart med skibytte, før det er jaktstart i fristil onsdag. Så bærer det videre til Italia, der nye renn venter i Toblach og Val di Fiemme.

- Det er ikke så himla mye å gjøre. Trene godt, spise godt og restituere godt. Ha det trivelig i lag, da blir det gode resultater. Klisjéen ett og ett løp og tenke framover gjelder nå. Man må ikke la seg stresse av om det kommer en svart dag, for det kommer det til å gjøre for alle, sier Hetland om dagene som ligger foran langrennslandslaget nå.

- Utøverne vet hva det dreier seg om, klisjéen ett og ett løp gjelder som aldri før. Så gjelder det å være i posisjon helt til slutt da.

Tour de Ski avsluttes som vanlig med jaktstart opp monsterbakken Alpe Cermis søndag 8. januar.

Monday, January 2nd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments