Øst-Jerusalem: – Vi er klare for å kjempe til døden

(Dagbladet): Maskerte menn, veisperringer, brennende bildekk, molotovcocktails, fyrverkeri – og bevæpnede israelske soldater – fyller en rekke områder i Øst-Jerusalem i kveld, melder det israelske nettstedet Ynet.

- Vi er klare for å kjempe til døden, forteller Hassan Shalan til Ynet.


SPENT: Israelske militære og grensevakter har akkurat skutt et varselskudd mot palestinerne som er i stort antall utenfor Løpeporten, inngangen til gamlebyen i Øst-Jerusalem. Foto: Ahmad Gharabli / Afp / Scanpix
Vis mer

Én palestiner er drept i sammenstøt på Vestbredden i kveld, melder Ynet.

Volden eskalerer

Shalan og flere andre palestinske demonstranter var i kveld ute i At-Tur-nabolaget i Øst-Jerusalem, der en 17-årig palestiner ble drept i går. Også i Isawiya og flere andre steder i Øst-Jerusalem kom meldinger om steinkasting, brennende dekk og tåregass. Så også ved grenseposten Qalandia, som er mellom Jerusalem og Ramallah.


FRYKTER VOLDSSPIRAL: Den siste uka har drap og voldsomme sammenstøt mellom israelske militære og palestinere eskalert veldig. Også i kveld fortsetter sammenstøtene. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Én palestiner er alvorlig skadd i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden i ettermiddag, melder Ha’aretz.

Mange frykter nå at volden mellom israelere og palestinere vil eskalere. En tredje palestinsk intifada nevnes stadig.

«Kjære Gud, ikke igjen. Israelere og palestinere er på vei til en ny runde med tragedie og ødeleggelse, og synes å være hjelpeløse i å stoppe den», skriver Chemi Shalev, kommentator i den israelske avisa Ha’aretz.

Metalldetektorer ga raseri


EVAKUERING: En israelsk kvinne ble forsøkt drept med kniv av en palestiner i den ulovlige israelske bosetningen Neve Tsuf i går. En far og to barn ble drept. Foto: Emil Salman / Reuters / Scanpix
Vis mer

Det er bare en uke siden to israelske politifolk ble skutt og drept i Øst-Jerusalem. Det ble også de tre israelsk-palestinske gjerningsmennene.

Gårsdagen ble kalt «raseriets dag» av mange palestinere, som demonstrerte fordi Israel har utplassert metalldetektorer og overtatt vaktholdet inn til de muslimske helligdommene, al-Aqsa-moskeen og Klippedomen.


FLERE KAMPER: En palestinsk demonstrant kaster stein mot israelske sikkerhetsstyrker like ved grensa mellom Israel og Gaza. Palestinerne demonstrerte på grunn av israelernes nye sikkerhetstiltak rundt al-Aqsa-moskeen og Klippedomen. Foto: APA / Scanpix
Vis mer

Tre palestinere ble i går drept på ulike steder i Øst-Jerusalem, og over 400 palestinere skadd i Øst-Jerusalem og på den israelsk-okkuperte Vestbredden.

Tre israelere drept i går

Litt seinere på fredagen lurte den 20 år gamle palestineren Omar el-Abed inn på en ulovlig bygget israelsk bosetting på Vestbredden. Her drepte han en 60 år gammel mann og hans to døtre i 40-åra.

Drapet på de tre israelerne har ført til at den israelske hæren nå sender ut flere soldater til den israelsk-okkuperte Vestbredden fordi de frykter såkalte copycats, altså at andre palestinere forsøker å drepe bosettere på Vestbredden, melder Ha’aretz.

I dag ble el-Abeds hus i den palestinske landsbyen Khoubar ødelagt av israelske sikkerhetsstyrker. Dette førte også til voldsomme sammenstøt.


FRYSER KONTAKTEN: Palestinernes president Mahmoud Abbas annonserte i går at palestinerne kutter kontakten med Israel på grunn av endringene av sikkerhetstiltakene rundt Haram al-Sharif, eller Tempelhøyden, som jødene kaller den. Bak Abbas ser du et bilde av det hellige, men konfliktfylte stedet. Foto: Abbas Momani / AFP / NTB Scanpix
Vis mer

Saturday, July 22nd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments