Ohi scoret to i knusende seier, men droppet feiringen

• Holmlia – Stabæk 0-9 (0-3)

HOLMLIA (Dagbladet): Cupbomba smalt ikke på Oslo-øst i år der 4. divisjonslaget fra Holmlia fikk besøk av Eliteserie-laget Stabæk til oppgjør i 1. runde i NM.

Holmlia er akkurat plassert som nummer 3 på tabellen i 4. divisjon og står med fire poeng etter to seriekamper. I helga spilte laget 2-2 mot Grei.

Stabæk er plassert fire divisjoner over – og er nummer tre i Eliteserien. Naturlignok var laget fra Bekkestua store favoritter og det var heller aldri noen tvil om hvem som skulle videre til 2. runde i NM.

For Stabæk-spiller og Eliteserie-toppscorer Ohi Omoijuanfo (23) ble det en spesiell kamp. Han er oppvokst på Holmlia og møtte gamleklubben der flere tidligere lagkamerater og kompiser fortsatt spiller.

- Det var en fin seier og godt å score mål. Men det var en spesiell kamp for meg. Jeg kjenner mange og bryr meg om mange i og rundt Holmlia, sier Ohi til Dagbladet etter kampen.

Ohi satte to mål i kveld – i løpet av de rundt 60 minuttene han var på banen. Og det var uten overdreven feiring da satte ballen to ganger i nettet.

Det endte likevel med storseier.

Ohi (2), Sindre Mauritz (3), Njie Moussa, Alex Nimely og selvmål (2) fikset seieren.

Vis mer

Sløste

Det var faktisk en ganske jevn start på kampen, selv om Stabæk spilte seg til de klart største sjansene Spesielt angriper Alex Nimely kom til opplagt sjanser hos gjestene og misset blant annet på åpent mål.

Holmlia hang bra med de første 20 minuttene, men uten å skape det helt store framover.

Holmlias stopperpar Dar Imran og Ali Ataya Jamil hadde en fin start på kampen, samtidig som venstrekant Adan Mubarak var et stadig uromoent.

Men etter 24 minutter var Stabæks sjansesløsing over.

Et innlegg fra høyre fant Stabæk-spiss Sindre Mauritz i feltet og lagets nummer 9 stanget inn 0-1.

Og det kom mer.

Løsnet

Etter 37 minutter var det Stabæk-spiller og Holmlia-gutt Ohi Omoijuanfo sin tur. Han ble spilt fri foran mål og bredsidet enkelt inn 0-2.

Ohi, med fortid i Holmlia, valgte en begrenset feiring foran de 500 frammøtte ved Lusetjern kunstgress.

45 minutter var spilt da Mauritz satte inn sitt andre for kvelden til 0-3. Han ble spilt fri og satte enkelt ballen i kassa i åpent mål.

0-3 var også stillingen til pause i en kamp der Stabæk hadde god kontroll og kunne fort scoret både to og tre til.

Vis mer

Overkjøring

Stabæk var nådeløse etter pause.

47 minutter var spilt da Njie Moussa økte ledelsen. 0-4 viste resultattavla (dersom det hadde vært ei resultattavle ved Lusetjern kunstgress).

Bare to minutter seinere sto det 0-5.

Stabæk rullet opp et fint angrep og ballen havnet hos Ohi som slo ballen hardt inn foran mål. Innlegget gikk via en Holmlia-spiller og i mål.

Etter rundt 55 minutter fikset Ohi selv scoringen. Han ble spilt fri og alene med keeper satte han ballen i mål. 0-6.

Ohi ble byttet ut med rundt en halvtime igjen av kampen – og spart til nye oppgjør i Eliteserien.

Holmlia hevet banespillet etter en fryktelig start på omgangen og var nære scoring ved flere anledninger.

I stedet var det Stabæk som økte etter en dødball – men igjen ved hjelp av en motspiller. Et selvmål sørget for 0-7.

Etter rundt 75 minutter satte Alex Nimely inn 0-8 og hjemmelaget raknet fullstendig. Mauritz økte til 0-9 rett før slutt.

Stabæk er dermed klare for 2. runde i NM.