Ohi Omoijuanfo scoret hat trick – så måtte han ut med skade

23-åringen var virkelig på hugget i solskinnet på Nadderud. I tillegg til hattricket fikk Omoijuanfo hele tre baller i nettet annullert for offside.

Angriperen startet målshowet etter et snaut kvarter. Alene med AaFK-keeper Andreas Lie stanget han inn 1-0 på en returball. Lie blokkerte Omoijuanfos første avslutning, men ballen ble aldri klarert ut av farlig sone.

Seks minutter senere var Omoijuanfo frampå igjen. Ved bakerste stolpe ruvet Oslo-gutten i luften og headet inn 2-0 på en presis slått corner fra Jeppe Moe.

Vil score tosifret

Hattricket var i boks da den brennhete spissen la på til 3-0 fem minutter ut i annen omgang. Lie reddet i forkant Tortol Lumanzas avslutning, men Omoijuanfo var på alerten og kunne enkelt trille ballen i nettmaskene.

Omoijuanfo måtte ut med skade drøyt 20 minutter før slutt. I fjor høst reddet han Stabæks eliteseriekontrakt med to sene mål i kvalifiseringen mot gamleklubben Jerv.

– Jeg har lyst til å komme opp på et tosifret antall scoringer. Man kan aldri garantere mål, men jeg kan garantere at jeg skal gjøre det jeg kan for å score, sa Omoijuanfo til NTB før helgens seriestart.

Mos-redusering

Aalesund hadde ikke mye å by på offensivt søndag, men Mustafa Abdellaoue skapte litt spenning med sin 1-3-redusering etter 65 minutter. Kort tid etterpå var samme mann nær å score igjen, men skuddet gikk via Jeppe Moe og like til side for mål.

Stabæk hadde flere sjanser til å øke til 4-1 på tampen. Innbytter Luc Kassi kom alene med Lie og lobbet ballen via AaFK-målvaktens hansker og i stolpen.

I fjor høst tok Aalesund seg ut av nedrykkstrøbbel med en forrykende innspurt. Sunnmøringene hadde da hele åtte seirer på sine siste ni kamper, men årets seriestart ble en tankevekker for Trond Fredriksen og co.

- Vi snakket på forhånd om at vi må inn bak dem, men det gjorde vi ikke. Vi klarte det i annen omang, men da var kampen dessverre allerede tapt. Summen er ikke bra nok, og Stabæk vinner helt fortjent. Onsdagens kamp blir noe helt annet, sa Fredriksen til Eurosport.

Stabæk møter Sogndal borte i neste runde, mens Aalesund tar imot Sarpsborg.