Ødegaard satt hele kampen på benken da Heerenveen fikk bank

Resultatet gjør at Heerenveen blir værende på 8.-plass på toppnivå i Nederland før resten av helgens kamper. Laget har 37 poeng etter 28 kamper. Heracles på 9.-plass er tre poeng bak. Sistnevnte knappet innpå Heerenveen med lørdagens seier. Feyenoord topper serien med sine 69 poeng, fem poeng foran PSV.

Ødegaard satt på benken hele kampen for Heerenveen, og han fikk se at Heracles tok en klar seier på hjemmebane. Reza Ghoochannejhad sendte riktig nok gjestene i føringen på straffe etter bare fem minutter, men Heracles kom voldsomt tilbake.

Først utlignet Reuven Niemeijer til 1–1 etter ni minutters spill, før lagkamerat Samuel Armenteros sendte vertene i føringen elleve minutter etter.

Brandley Kuwas økte deretter til 3–1 i det 26. minutt, før Heerenveen fikk en enda tyngre oppgave etter en drøy halvtime. Da ble nemlig Jerry St. Juste utvist, noe hjemmelaget utnyttet. Kristoffer Peterson satte inn 4–1 like før pause. Flere scoringer ble det ikke, og Heracles-spillerne kunne feire med hjemmefansen.

Morten Thorsby spilte hele oppgjøret for Heerenveen. Han pådro seg et gult kort i første omgang, men gjorde seg ellers ikke veldig bemerket. Thorsby og lagkameratene maktet ikke å hente igjen Heracles’ solide ledelse etter pause.

Tidligere lørdag spilte Ruben Yttergaard Jenssen hele kampen for Groningen borte mot AZ Alkmaar. Kampen endte 0–0. Groningen på 12.-plass har 30 poeng så langt.