Norwegian advares mot Ryanair-avtale: – Det er en dårlig idé

(Dagbladet): Billigselskapene Norwegian og Ryanair skal kun være detaljer unna å ferdigstille en såkalt «feeder»-avtale, ifølge The Belfast Telegraph.

Selv om Ryanair allerede mer eller mindre annonserte avtalen under en pressekonferanse i London, vil Norwegian foreløpig ikke bekrefte noe som helst.

Norwegian-direktør Bjørn Kjos bekrefter imidlertid fredag kveld at det jobbes med en avtale:

- Målet er en avtale som skal være god for begge parter, og begge ønsker å få det til, sier Kjos til NTB.

Avtalen skal være en såkalt «feeder»-avtale og betyr at Ryanairs passasjerer skal kunne bestille én reise, for eksempel til USA fra Storbritannia, og fly én av Ryanairs kortruter til en flyplass Norwegian også reiser til og deretter bli overført til en Norwegian-flyvning.

Advarer

Nå kommer den norske arbeidstagerforeningen Parat med en klar advarsel til Norwegian.

- Et samarbeid med Ryanair er en dårlig idé for et hvert selskap som ønsker å bli oppfattet som en profesjonell aktør og arbeidsgiver. Disse selskapene må huske på at de har et samfunnsansvar, sier Vegard Einan, nestleder i Parat, til Dagbladet.

- En rekke bedrifter nekter sine ansatte å reise med Ryanair. Det er ikke ubegrunnet, fortsetter han.

Parat har flere ganger oppfordret nordmenn til å tenke seg om før de bestiller billetter hos det irske flyselskapet.

- Billigbillettene hos Ryanair har en pris. Den er det de ansatte som betaler, sa Einan til Aftenposten før nyttår.

Det er en oppfordring han gjentar overfor Dagbladet:

- Norske passasjerer og selskap burde ikke benytte seg av, eller samhandle med Ryanair. De tjener penger på de ansattes bekostning.

Parat har kjempet en lang kamp mot det organisasjonen mener er elendige arbeidsforhold for ansatte i flyselskapet, og har blant annet gått til rettssak mot selskapet på vegne av den oppsagte kabinansatte Alessandra Cocca.

- De trakk anken og sa seg enige i at norsk lov gjelder på norsk territorium. Vi har fulgt med på Ryanair helt siden de kom til Norge, men den saken er avsluttet og vi er ikke så fanatiske at vi følger dem over alle landegrenser. De driver ikke ulovlig aktivitet før de eventuelt blir dømt i en rettssal, sier Einan.


ADVARER: Nestleder i YS-forbundet Parat, Vegard Einan, advarer Norwegian mot å inngå et samarbeid med Ryanair. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Vis mer

- Falske anklager

Den irske billigreisegiganten ønsker i utgangspunktet ikke å svare på Parats uttalelser, men har likevel tilsynelatende ikke glemt den gamle konflikten med den norske arbeidstagerforeningen …

- Vi har ingen kommentar til disse falske anklagene fra en egoistisk SAS-union, annet enn å understreke at 119 millioner kunder kommer til å reise med Ryanair i år, og at 130 millioner kunder vil fly med Ryanair i 2018, sier pressetalsmann Ronan O’Keeffe i Ryanair til Dagbladet.

- Ikke noe nytt å melde

Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, ønsket ikke etter henvendelse fra Dagbladet å bekrefte hvorvidt en avtale med Ryanair var nærtstående.

- Vi har tidligere sagt at vi er i samtaler med Ryanair om en avtale som innebærer at deres passasjerer enkelt kan fly videre til USA og Thailand med Norwegian og omvendt. Vi har ikke noe nytt eller konkret å melde i sakens anliggende på nåværende tidspunkt, skrev Sandaker-Nielsen i en SMS til Dagbladet.

- Men Ryanairs markedssjef, David O’Brien, sier at avtalen er ferdig?

- Vi har sett det og har ikke noe nytt å melde nå, svarer Sandaker-Nielsen.

NTB melder at avtalen kan dreie seg om alt fra felles booking til overføring av passasjerer til felles bagasjehåndtering. Det store spørsmålet skal være om det lar seg løse rent teknisk og hva som eventuelt blir kostnadene.

Friday, January 13th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments