Nordmann tatt ut til Giro d’Italia

(procycling.no): Torsdag kunngjorde Team Sunweb hvilke ryttere som skal bistå Tom Dumoulin i nederlenderens jakt på rosa trøye under den 100. utgaven av Giro d’Italia.

Blant de ni rytterne på lagets uttaksliste sto Sindre Lunke, som dermed skal kjøre karrierens andre Grand Tour etter debuten i Vuelta a España i fjor.

I tillegg til Dumoulin og Lunke, vil det øvrige Sunweb-laget bestå av Phil Bauhaus, Laurens ten Dam, Simon Geschke, Chad Haga, Wilco Kelderman, Georg Preidler og Tom Stamsnijder.

– Det blir tre tøffe uker. Med tanke på de hardeste etappene har vi Simon, Georg, Sindre og Chad til å hjelpe Tom, mens Laurens og Wilco vil være de siste til å hjelpe i finalen. Laurens har et hav av erfaring og Wilco har vært topp ti her tidligere. Tom (Stamsnijder) har en motor som kan hjelpe oss både i bakker og på flater, sier trener Aike Visbeek.

– Etter en god periode med forberedelser er vi veldig motiverte til å prestere i den 100. utgaven med laget vi har tatt ut. Vi har nettopp kommet tilbake fra lagets høydeopphold på Tenerife og vi har gjort video-rekognoseringer som skal gjøre rytterne våre godt kjent med sentrale deler av løypen, sier Visbeek videre.

– Phil får sin Grand Tour-debut med oss i denne giroen og vi skal ha fokus på å utvikle ham. Han får en fri rolle på de flate spurtetappene og kan kjøre egne resultat. På disse etappene har vi også et felles mål om å beskytte Tom (Dumoulin), samt bringe Phil i god stand inn mot spurtene.

Den 24-årige trønderen Lunke har fått en fin start på sesongen og hjulpet sine kapteiner godt i rittene han har kjørt. I oppkjøringen til årets Giro har den norske klatreren syklet Ruta del Sol, Abu Dhabi Tour, Volta a Catalunya og Ardenner-klassikerne.

Årets Giro d’Italia starter 5.mai på Sardinia og avsluttes med en tempo i Milano tre uker senere.

Thursday, April 27th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments