Nå får du sydenturen for bare 500 kroner

(Dagbladet): Det har vært rekordsommer for reiseselskapene og kampen om de billigste billettene har vært hardere enn på mange år. Smartest var de som bestilte tidlig og fikk sydenturen rimelig før prisene steg utover våren. For med økt etterspørsel gikk prisene til værs.

Reiseklar

Men, det er håp for deg som vil ha billige turer til sol og varme. Du finner en-ukesopphold til 795 dersom du reiser fra Kristiansand og til Mallorca den 19. august.

Du kan også dra til Preveza i Hellas fra Bergen den 21. august for 1395 for en uke eller til Kreta fra Stavanger for 1495 dersom du er reiseklar den 19. august.

De fleste charterturene ligger på 4000-8000 kroner per person de neste ukene. Men, det er mulig å gjøre et kupp dersom du kan pakke din egen reise. Det vil si at du kjøper rest-flybillett gjennom reiseselskapenes nettsider og skaffer deg overnatting på egenhånd. Da kan du få tur/retur-billett for under 500 kroner.

Ledige flyseter

Dersom flybillettene er rabatterte handler dette om at reisearrangørene har utfordringer med å finne gode nok bosted på reisemålet, til den flykapasiteten som er satt opp. Dette blir derfor en måte å fylle flyene på.

- Skjer dette i stort omfang?

- Ja, det selges mange separate flybilletter. Vi selger disse på våre egne nettsider og i metareisebyråer som Momondo og Finn. Her selges både flybillettene separat, pakkereiser og kombinasjonen rutefly/charterfly, sier pressekontakt Christine Hafnor i Apollo.

- Hvorfor selges kun flybilletter og ikke bare «fulle pakker»?

- Vi vil gjerne være en fleksibel turoperatør og ønsker å gi kundene våre muligheten til å skreddersy reisen sin selv. En charterpakke er allerede satt, men vi vet at mange kanskje ønsker å utvide ferien utover de dagene pakketuren tilbyr. Noen ønsker kanskje å reise til en destinasjon, men hjem igjen fra et annet sted eller de har ordnet hotell på egenhånd og trenger kun flybilletter, sier Hafnor.


BILLIGE REISER: Du trenger ikke tømme lommeboka for å finne reiser til sydens sol og varme. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Vis mer

Hver tiende reise

- Antall rene flybilletter avhenger veldig av både perioder og reisemål. Totalt sett i løpet av året selges ca 10 prosent av våre reiser som kun fly, sier Vings markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving.

- Er det mulig å ta kontakt med Apollo ved ankomststedet og kjøpe eventuelle ledige rom (hvis slike skulle finnes), Christine Hafnor?

- Det er kun på tradisjonelle charterreisemål at vi har Apollo-representanter på flyplassen. Men det er selvfølgelig mulig å ringe oss, så vil vi kunne se om det er ledige rom på reisemålet. Men på nåværende tidspunkt er det ikke mulig å bestille kun hotell på våre nettsider.

Les mer: Tar du med antibiotikaresistente bakterier hjem fra ferien?

Tar du sjansen?

- Jeg vil anbefale alle å fikse bosted før man reiser til reisemålet, spesielt i høysesong, som nå på sommeren. Nå i august, når skolene starter, vil det for de aller fleste lønne seg å kjøpe en ferdig pakke med hotell, dersom man ikke allerede har tilgang til et bosted. Dette fordi store deler av Europa da har sin fellesferie og etterspørselen kan derfor være stor på selve reisemålet, selv om den ikke er like stor fra Norge, sier Tonje Løkaas Fossum.


SOL OG SOMMER: Rabatterte flyseter til sol og varme selges forholdsvis nære avreisedatoene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector.
Vis mer

Slik finner du bosted

Hvordan skal du finne et billig sted å bo?

For det første er det smart å jakte på bolig og flybillett samtidig, slik at du vet hva som finne av boliger før du kjøper flybillettene.

Du kan altså kontakte reiseselskapene, men det er også mulig å ringe til hotellene direkte for å høre om de har ledige restplasser.

Bruk gjerne søkemotorer som Momondo, Hotels eller Booking i prisjakten. Etter å ha funnet akseptable tilbud kontakter du hotellet direkte og sjekker om du kan få det til samme pris eller rimeligere. Noe du ofte får, siden de da slipper å betale 15-25 prosent til bookingformidleren. Da har du nemlig et kundeforhold direkte med hotellet, noe som er bedre hvis det skulle oppstå problemer.

Eller prøv tjenesten SnapTravel på Messenger på Facebook. Her legger du inn ønsket reisemål og dato for reisen. Så får du opp aktuelle overnattingssteder til sterkt rabatterte priser.

Les mer: Nå kan det bli ferienekt for rike turister.

Bo privat

Det finnes flere nettsider som formidler overnatting hos private. Dette kan være langt rimeligere enn hos hotell.

Airbnb er verdens største utleieformidler av private leiligheter over store deler av verden. Nettsiden knytter kontakt mellom utleier og leietaker og tar også hånd om betalingsformidlingen. Et bra sted å jakte på et rom, en leilighet eller et helt hus.

Friendly Rentals er en av Airbnb´s konkurrenter. Formidler et stort antall leiligheter i Italia og Spania.

Du bør også sjekke restplass-sidene til leilighets- og sommerhusformidleren Novasol.

Uspesifierte reiser kan også være en måte å spare penger på. De fleste store reiseselskapene har droppet de dårlige hotellene, så selv det «dårligste alternativet» pleier å være bra. Har du flaks så ender du på et luksushotell.

Sunday, July 23rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments