Nå er det Sveriges tur til å miste gangsynet og drikke spriten bar, rett fra flaska

DEBATTEN ER DEN samme akkurat som drømmene, hysteriet og den faglige ignoransen. Det er bare navnene som er forskjellige. Hos oss het han Martin Ødegaard og var verdens kanskje beste 98-spiller. I Sverige heter han Alexander Isak og er en av 99-årgangens mest ettertraktede. Og fellesnevneren er Real Madrid, verdens største fotballklubb.

Pluss et hylekor som nå snakker svensk.

MARTIN ØDEGAARD VAR 15 år og 245 dager gammel da han debuterte for Norge A (ligalandslaget) mot Emiratene 27. august 2014. Med det ble han tidenes yngste norske landslagsspiller i fotball. Noen måneder seinere gikk han til Real Madrid etter å ha vært ønsket av samtlige storklubber i Europa.

Fotball-Norge gikk av skaftet.

ALEXANDER ISAK VAR 17 år og 109 dager da han debuterte for Sverige A (ligalandslaget) 8. januar 2017. Med det ble han Sveriges yngste landslagsspiller på 106 år. Nå tyder alt på at Real Madrid også signerer denne skandinaviske tenåringen foran nesa på de samme klubbene som beilet Martin.

Basert på det jeg har lest, hørt og debattert i løpet av helga tyder alt på at det nå er Fotball-Sveriges tur til å miste fornuften.

DA MARTIN ØDEGAARD forsvant til verdens største fotballklubb sa jeg det ville ta tid og manet til en smule realisme. Den oppfordringen var det ikke mange som beit på. Fotballfolk og eksperter jeg har stor respekt for mistet snarere gangsynet. «Ti kamper for Real Madrid før sommeren (2015)» var én kategorisk påstand, «nå må Ancelotti la Martin spille returkampen mot Schalke 04 i Champions League (Real vant 2–0 borte)» var en annen, eller den verste av dem alle etter et par innkast og en fin liten pasning med landslaget på Ullevaal, «Høgmo må bygge Norge rundt Martin Ødegaard (16)».

Som om avstanden fra Strømsgodset til Real Madrid bare var en lav hekk på veien til det øverste nivået i verden.

DA GALSKAPEN VAR på det verste og norske medier rapporterte live fra rundkjøringa en drøy langpasning unna Real Madrids treningsfelt, oppfordret jeg det nasjonale Martin Ødegaard-partyet til å slutte å drikke rett fra flaska, og om ikke annet i hvert fall vurdere blandevann. Ingen tenker jo klart i rus. Og Norge var de facto rusa. Men sånn går det når man tror ekstremt talent og gode kamper i Norge kan overføres til Santiago Bernabéu med et lite knips, uten respekt og forståelse for hva som kreves for å foredle ekstremt talent til spillere i verdensklasse.

Martin Ødegaard ble ikke kjøpt for å bli verdensstjerne det første året.

Han ble kjøpt fordi han har potensial til å bli det.

NÅ ER DET Alexander Isaks tur og steget opp er akkurat det samme. Jeg sier ikke at han ikke får A-kamper for Real Madrid i løpet av de to neste åra, ingen spillere er like, men jeg er villig til å sette mye penger på at heller ikke han signeres for å ta nivået med en gang. For i motsetning til de skandinaviske heiagjengene, enten de roper fra tribunene eller mediene, har verdens største fotballklubb god tid.

De vet også hva det handler om.

EN SVENSK EKSPERT, uten forståelse for Martin Ødegaards hverdag de to siste åra, har på bakgrunn av utlånsavtalen med Heerenveen konkludert med at gutten har mislyktes i Real Madrid. Heldigvis ble han irettesatt av Magnus Wolff Eikrem på Twitter. Og skulle det dukke opp en fotballignorant til den dagen unge Isak eventuelt også må ta et steg tilbake for å kunne ta nye steg fram, er jeg sikker på at den norske Malmö-spilleren vil være der igjen.

Ikke fordi han liker å irettesette svenske fotballeksperter slik Donald Trump irettesetter alle.

Men fordi også Magnus Wolff Eikrem vet hva det handler om.

Tuesday, January 17th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments