Myrhol advarer: – Vi er ikke redd for noen

  • Norge – Kroatia, fredag 20.45

PARIS (Dagbladet): – Dette blir en helt annen kamp enn sist, sier landslagskaptein Bjarte Myrhol til Dagbladet før morgendagens VM-semifinale i Paris.

Kroatia er blitt et norsk håndballmareritt de siste åra: Først vant kroatene bronsefinalen i januar i fjor. Så fulgte de opp med å slå Norge i OL-kvalifiseringen og knuse Rio-drømmen i april.

Bedre enn før

Historisk sett er Balkan-laget en tøff nøtt. Norge og Kroatia har møttes 26 ganger siden den første landskampen i 1995. 15 har endt mot kroatisk seier. Norge har vunnet 9 og to kamper har endt uavgjort.

Den statistikken må bedres i morgen kveld dersom det skal bli norsk jubel foran 16 000 tilskuere i AccorHotels Arena.

- Kroatia er et teknisk lag som også ønsker å løpe mye, slik som vi vil. Det er det laget som klarer å stå i 60 minutter, som vinner, sier landslagssjef Christian Berge.

- Er dere bedre nå enn i bronsefinalen for ett år siden?

- Spillerne er ett år eldre, jeg selv er blitt ett år eldre. Gutta har bedre roller i klubblagene sine og flere har kommet seg utenlands. Vi har lært mye fra semifinalen og bronsefinalen i fjor. Det blir en helt annen inngang til denne kampen, sier Berge.

- På hva slags måte?

- Vi var veldig glade for å komme til semifinalen i EM og det var et mål vi hadde. I år hadde vi som mål å bli blant de to beste i gruppa. Nå tar vi én kamp av gangen. Det gir oss en ny, bedre følelse. Dette blir en helt åpen kamp. Kroatia er kanskje små favoritter, men vi vet vi kan slå dem, sier Berge.


SPENT: Landslagssjef Christian Berge prater med Kent Robin Tønnesen, som blir tapet av fysioterapeut Harald Markussen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

Ingen frykt

Bjarte Myrhol har vært en av Norges viktigste spillere i VM – både som forsvarsbauta og strekspiller i angrepet. 34-åringen er håndballguttas leder og veteran.

- Kroatia er en stormakt. Men vi er ikke redd for noen ting. Vi har en voldsom sult i laget og det skal vi utnytte. Dette blir en helt annen kamp enn bronsefinalen i fjor. Sist kom vi fra semifinaletap og var slitne. Nå er det to friske lag som møtes, sier Myrhol.

De norske håndballherrene har fått ros for raskt angrepsspill med fokus på kontringer og lynraskt ankomstspill. Det koster krefter, men bekymrer ikke landslagssjefen.

- Jo lenger ut i turneringa vi kommer, jo mer må vi løpe. Flere motspillere begynner å bli slitne rundt omkring, og det må vi utnytte. Det blir mer slitasje på spillerne. Det er det ingen tvil om, men samtidig slipper vi en del duellspill. Vi kan stå og slåss i 60 minutter og spille langsomt, men jeg tror det sliter like mye. Måten vi spiller på er litt demoraliserende for motstanderen, det gir oss energi å score ti sekunder etter et baklengsmål, sier Berge.

Norge – Kroatia starter klokka 20.45 fredag kveld.

Thursday, January 26th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments