Myndighetene klarer ikke å løse mystisk «UFO»-gåte

(Dagbladet): En unik ni minutter lang video viser uvanlig oppførsel av et objekt på himmelen. Hendelsen blir beskrevet i en ny rapport som har fått konspirasjonsteorier til koke over på internett.

Den chilenske marinen filmet objektet i 2014. Myndighetene i Chile har brukt to år på å undersøke hva videoen egentlig viser. Etterforskningen ble avsluttet uten en løsning på gåten.

Skimtet en «UFO»

Det var den 11. november 2014 at det chilenske marine-helikopteret var på sin daglige rutinerunde. Det var midt på dagen, og helikopteret fløy nordover langs kysten, vest for Santiago. De holdt en høyde på rundt 4500 fot, og sikten var relativt klar, skriver The Huffington Post som først omtalte saken.

Da klokka var 13:52, mens de filmet terrenget, observerte kamerateknikeren i helikopteret et merkelig flyvende objekt. Teknikeren siktet kameraet mot objektet og zoomet inn med det infrarøde kameraet for å få et klarere bilde. Pilotene målte objektet til å holde en avstand på mellom 55 og 65 km unna, og forsøkte flere ganger å kommunisere med objektet, uten noe respons, skriver The Huffington Post.

Piloten rapporterte så det ukjente objektet til to radarstasjoner på hver sin side av objektet, men ingen av stasjonene klarte å få opp objektet i systemene sine, selv om det burde være innenfor rekkevidde, skriver The Huffington Post.

Bildene av objektet som antas av chilenske myndigheter å være på størrelse med et helikopter, viser at objektet etterlot seg en lang stripe med gass eller væske før det forsvant inn i skydekket.

Klarte ikke å løse gåten

CEFAA – de chilenske myndighetene som undersøker UFO-er, eller såkalte UAP (uidentifiserte luft-fenomener), har ledet an etterforskningen. De har komiteer med militæreksperter, teknikere, og akademikere innen flere områder. Ingen av dem har klart å forklare det merkelige, flyvende objektet, som ble fanget av to erfarne marineoffiserer fra et helikopter, skriver The Huffington Post.

Det er vanlig prosedyre at chilenske myndigheter offentliggjør sakene sine når en etterforskning er ferdig.

- Vi vet ikke hva det var, men vi vet hva det ikke var, sier General Ricardo Bermudéz som er direktør av CEFAA til The Huffington Post.

- Jeg er veldig imponert av disse vitnene. De var høyt trente profesjonelle, med mange års erfaring, og de var helt sikre på at de ikke kunne forklare hva det var de hadde sett, sier Bermudèz til The Huffington Post.

Mulig løsning

Nå viser det seg likevel at det chilenske myndigheter ikke har klart å løse på to år, kan ha blitt løst av eksperter innenfor verdens UFO-miljø like etter at opptakene ble offentliggjort.

- Denne saken er litt spesiell i og med at den har blitt undersøkt av militæreksperter og myndigheter i to år uten at de kom til noe identifikasjon, sier redaktør i UFO-Norge, Mentz Kaarbø, til Dagbladet.

Nå har nemlig forskere innenfor UFO-miljøet funnet en mulig løsning på gåten. En UFO-ekspert ved navn Mick West konkluderer med at videoen ikke kan vise noe annet enn to fly.

- Basert på analyser gjort av meg og flere andre, er det høyst sannsynlig to fly som er involvert, IB6830 og LA330. Flyet som passer best er LA330, et to-motors A320 som ble rapportert at holdt en høyde på 20 000 fot på den nøyaktige visuelle posisjonen, skriver Mick West på nettstedet Metabunk.

- Han antar at det har vært lengre avstand enn det chilenerne opprinnelig trodde, og derfor hadde ikke objektet kommet inn på radaren, legger Kaarbø til.

West skriver videre at flyet var nærmere 100 km unna, og at flyet var innenfor radarens rekkevidde, bare ikke der de først trodde at det var.

Monday, January 9th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments