Midt i tragedien fanget fotografen dette rørende øyeblikket

(Dagbladet): Fredag ble en større boligblokk i svenske Husby herjet av en voldsom brann.

Brannmannskapene brukte åtte timer på å få flammene under kontroll. Heldigvis ble ingen alvorlig skadd i storbrannen, men blokka har fått store brann- og vannskader etter slukkingsarbeidet.

Den svenske fotografen Per-Otto Sännås var blant de som fanget brannvesenetes kamp mot flammene på film, og han var også på stedet dagen etter da etterslukkingen fortsatt pågikk.

Her fanget han et fint øyeblikk.

Han kom nemlig over en gruppe brannmenn som hadde tatt seg en pause fra arbeidet, og i stedet spilte fotball med noen av barna som bor i området.

På et annet av bildene kan man se brannmann vikariere som målvakt.

- Mitt hjem er borte

Bildene står i sterk kontrast til dramaet og tragedien som utspilte seg tidlig i nyttårshelga. Politiet fikk beskjed om brannen klokka 19.28 fredag kveld. Brannen startet på en balkong i fjerdeetasje, men spredde seg raskt til femteetasje og loftet.

Ifølge Expressen veltet tjukk røyt ut fra taket. Samtidig eksploderte vinduene på grunn av den kraftige varmen, og hele balkongrekka raste ut.

Flere personer havnet midt i dramaet, og en av dem var «Anton» som bodde i femteetasje. Han kom seg såvidt ut med livet i behold, men han fikk bare med seg mobiltelefonen sin.

- Jeg er takknemlig for at jeg klarte meg. Nå har alt brent opp. Mitt hjem er borte og min stakkars katt er død, sier han.

Belastet område

Drabantbyen Husby, som ligger utenfor Stockholm, er et område som den siste tiden har vært preget av uroligheter, og så sent som i romjula samlet innbyggerne seg i området til en protestmarsj mot volden og kriminaliteten som herjer i nabolaget deres. Det skriver Expressen.

Tidligere i år la det svenske politiet fram en rapport som kartla spesielt problematiske områder i Sverige. 53 områder var med i rapporten, og 15 av disse ble karakterisert som «spesielt utsatt».

Daniel Matsson ved politiet i Järvaområdet nord for Stockholm, som blant annet har Husby som sitt ansvarsområdet, sa i vår til Nettavisen at det ikke var noen form for mafiastruktur i området, men at det er preget av mye narkotikasalg og «en del yngre menn som står utenfor samfunnet».

- De siste tolv månedene har vi dessverre hatt flere drap og drapsforsøk som stikker seg ut. Antall drap har gått ned litt hvert år de siste 20 årene. Derimot har antall drap og drapsforsøk blant kriminelle yngre menn faktisk økt litt. De siste tolv månedene har det vært ni drap hvor de drepte har hatt koblinger til vårt område. Jeg vet at det i 2015 var 90 skytehendelser i hele Stockholmsområdet, sa han.

Monday, January 2nd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments