Mens hoppgutta jublet, fiklet Tande med mobilen: – Var viktig for meg

LAHTI (Dagbladet): Lahti-VM fikk en lykkelig slutt for de norske hoppgutta med sølv i lagkonkurransen lørdag kveld. Etter stang ut i de første rennene, var det mye følelser som måtte ut.

Men da hopperne jublet og gratulerte hverandre i minuttene etterpå, sto én mann iskaldt og fiklet med mobiltelefonen – Daniel-André Tande. Hva drev han med på sletta i et sånt øyeblikk?

- He, he. Jeg sendte ut en snapchat, svarer 23-åringen på Dagbladets spørsmål. Men det var verken til kjæresten Anja eller mamma Trude – derimot til fansen.

Stor støtte

- Jeg føler jeg har stor støtte, og det er viktig for meg å kommunisere med dem utenfor konkurranse. Jeg har aldri gjort det før rett etter et renn, men jeg tenkte jeg skulle prøve.


FORNØYDE HOPPERE: De norske hoppgutta (til venstre) jublet ganske så greit for sølv i lagkonkurransen lørdag kveld. På laget hoppet Anders Fannemel, Johann André Forfang , Daniel-André Tande og Andreas Stjernen. Polen vant foran Norge og Østerrike. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

- Hva sendte du ut?

- En video med Andreas Stjernen (ankermann). Jeg lurte på hvor nervøs han var på en skala fra én til ti. Han svarte at det var «helt jævlig».

Alt dette skjedde før blomsterseremonien på sletta. Snapchat er en bilde- og videotjeneste der du kan følge ulike brukere.

- Jeg har spart på videoen. Jeg har lyst til å ha den til seinere også, sier Tande.

Om sølvet i lagkonkurransen forteller han:

- Det var jævlig deilig. Polakkene var det ingenting å gjøre med. Vi har slitt som lag fram til nå. Gutter har vært hjemme og lagt ned en solid jobb. Så kommer de hit og dunker ned i dalen i hvert hopp. Det er moro.

Monsterhopp

Tande sikter spesielt til monsterhoppet til Johann André Forfang. Han satte ny bakkerekord i Lahti med 138 meter.

- Jeg bestemte meg for å gjøre en teknisk endring. Jeg har gjort den samme feilen i hele mesterskapet. Jeg kjente etter hoppkanten at jeg fikk trampet fra meg. Da var det bare å fly så godt jeg kunne, forteller Forfang.

Også for trener Alexander Stöckl smakte det godt med medalje.

- Hoppet til Forfang er det råeste jeg har sett i en storbakke. At han klarer å stå, er stort. Jeg så han stakk ut fra hoppet og skjønte med en gang at det ville bli langt.

Polen var det ikke så mye å gjøre med. Østerrike kom på tredjeplass. Norge har nå tatt medalje i hvert VM siden 2003.

Les også: Raseri i hoppbakken da Norge tok sølv


HEI, LAHTI: Anders Fannemel, Johann André Forfang, Daniel-André Tande og Andreas Stjernen holdt på de gode tradisjonene med å ta medalje i VM.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer
Saturday, March 4th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments