Medelever ble vitne til vold mot elev (16) som døde. Flere måtte utsette eksamen

(Dagbladet): Flere elever ved Holmlia skole ble vitne til volden mot 16-åringen som denne uka døde av skadene han ble påført utenfor skolen 12. juni. Det bekrefter rektor Lasse Wam.

- Dette skjedde utenfor skolens område, da elevene var på vei tilbake etter storefri, og ingen lærere var til stede. Hendelsen gikk sterkt inn på medelevene, sier Wam til Dagbladet.

10.-klassinger


REKTOR: Lasse Wam er rektor ved Holmlia skole. Foto: Holmlia skole
Vis mer

En 18-åring som ifølge rektoren ikke har vært elev ved skolen, sitter varetektsfengslet med brev- og besøksforbud, siktet for grov kroppsskade. Han ble pågrepet av politiet dagen etter voldshendelsen.

Mange av vitnene til volden var, som den avdøde, elever på 10. klassetrinn, og hendelsen skjedde midt i eksamenstida.

- Flere av elevene ble såpass sterkt berørt at de fikk innvilget søknad om å utsette eksamen, opplyser rektor Wam.

Etter hendelsen ble et stort kriseapparat satt i gang; skolen holdt åpent hus med voksne til stede, og lærere, PP- og helsetjenesten stilte seg til disposisjon. Skolen vil delta på en minnestund for gutten i morgen kveld, i Holmlia Sportsklubbs lokaler.

- Det vil bli lagt ut kondolanseprotokoll, sier Wam.


LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Andreas Strand ved Oslo politidistrikt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Vis mer

Ukjent motiv

Motivet for volden er ikke klarlagt. Ifølge Dagbladets opplysninger kjente den siktede 18-åringen og den avdøde 16-åringen hverandre fra før, men dette vil politiet i dag verken bekrefte eller avkrefte.

- Deres relasjon kan jeg ikke kommentere, på grunn av etterforskningen, sier politiadvokat Andreas Strand.

16-åringen var aktiv i Holmlia Sportsklubb, som i går holdt åpent hus for alle som ønsket å minnes gutten, og som altså gjentar dette i morgen kveld.

Politiets etterforskning fortsetter, med avhør av vitner. Men de ønsker at flere melder seg.

- Vi vet at flere enn de som har meldt seg, var til stede. Dersom noen var i nærheten på det aktuelle tidspunktet, ber vi om at de tar kontakt, sier politiadvokat Strand.

- Siktede erkjenner å ha slått med flat hånd. Han mener at det ikke er noen sammenheng mellom volden og sakens tragiske utfall, sier den siktede 18-åringens forsvarer Øyvind Brattlien til NTB.


DREV MED IDRETT: Den avdøde 16-åringen var aktiv i Holmlia Sportsklubb, som i går holdt åpent hus i forbindelse med dødsfallet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Vis mer
Thursday, July 27th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments