Mann dømt til 17 års fengsel for drap på sin ekskone

(Dagbladet): Eksmannen til Trude Brenna Aasen er i Bergen tingrett dømt til 17 års fengsel for drapet på sin tidligere kone, melder NRK.

Brenna Aasen døde etter å blitt knivstukket flere ganger med en kjøkkenkniv. 38-åringen ble funnet død i utkjørselen fra boligen sin i Lyseklosterveien. Kvinnen døde av forblødning på stedet.

Aktor mente mannen måtte dømmes for overlagt drap, og dommen er i tråd med aktors påstand.

Fraseparert

De hadde levd sammen nesten hele sitt voksne liv før 42-åringen drepte sin eks-kone Trude Brenna Aasen (38) i Os kommune søndag 24. april 2016. Sammen har de to voksne barn.

I et langt avhør med politiet natta etter drapet, erkjente mannen straffskyld for å ha tatt livet av sin fraseparerte kone.

Tiltalte forklarte i retten at det svartnet for ham, og at han drepte i affekt.

I retten forklarte mannen at de ble sammen i 1992 og giftet seg i 1997. Paret skilte lag i 2015.

42-åringen må betale rundt 1,3 millioner kroner i erstatning og oppreisningserstatning til Brenna Aasens foreldre og to barn.

Forsvarer Per Magne Kristiansen sier til NRK at de trolig ikke kommer til å anke saken.

- Hentet kniv

I 2015 utdannet Trude Brenna Aasen seg som agronom, en forberedelse til å flytte sammen med ham til en gård de hadde kjøpt i Masfjorden. Slik gikk det ikke. Det ble brudd i forholdet og hun fant en ny venn.

I forkant av drapet 24. april i fjor hadde han problemer med huset i Lyseklostervegen i Os kommune og gårdseiendommen i Masfjorden. Hun bodde i huset etter separasjonen og var medlånstaker, men skjøtet var registrert på ham.

2. april fikk han et brev fra Kartverket om at han ikke fikk konsesjon for å drive gården han eide i Masfjorden. Søknaden var mangelfull.

24. april tok han kontakt med ekskona Trude Brenna Aasen over telefon og avtalte å møte henne.

- Jeg hentet en kniv som lå sammen med papirene fra Kartverket. På den tida tenkte jeg at jeg var ferdig med livet. Jeg visste at jeg kunne komme til et punkt der jeg kunne bruke den, men hvis samtalen hadde gått greit, er det ikke sikkert at jeg ville ha brukt den, forklarte han i retten.

Han var i boligen hvor hun bodde og ventet på henne.

- Vi ble sinte

- Da hun kom, gikk jeg ut og spurte om vi kunne sette oss inn i bilen hennes. Hun satte seg bak rattet, jeg i passasjersetet. Vi snakket om papirene jeg hadde, og om hun ville hjelpe meg med dem, i tillegg til at sønnen vår trengte penger. Vi ble begge veldig sinte. Jeg fant fram kniven. Hun begynte å skrike. Det ble slåsskamp. Hun åpnet døra og jeg brukte kniven mot henne.

Den drepte skal ha bedt ham om å tenke på barna.

- Jeg kunne ikke tenke på noe annet enn det som skjedde der og da, og stakk en gang til.

Ringte dattera

Etter å ha tatt livet av Trude Brenna Aasen gikk han inn i huset og overførte 385 000 kroner fra en forbrukskonto til en regningskonto han kunne bruke for å betale regninger. Han forklarer at han tok av seg en blodig bukse og tenkte at nå skulle han i fengsel.

- Jeg ringte vår datter og fortalte at mor var død, at jeg hadde tatt livet av henne. Deretter gikk jeg fram til lensmannskontoret på Os for å fortelle hva som hadde skjedd. Jeg brukte i overkant av en time på veien. Det gikk mange røyk. Jeg ringte ikke politiet fordi jeg ikke ville være hjemme når de kom.

Da han kom til lensmannskontoret var det stengt. Da ringte han, og politiet kom.

I politiavhør etter drapet forklarte han at han tidligere hadde vurdert å ta livet av henne. Han har også forklart i retten at han hadde hatt tanker om å ta sitt eget liv.

Thursday, March 16th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
November 2021
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments