Løke og Herrem reagerer på dansk trenerutspill: Nekter spillere å bli gravide

(Dagbladet): – Hvis det stemmer, så syns jeg det er idiotisk. Det er ikke noe en klubb skal bestemme. Det er greit at håndball er jobben, men det er snakk om å stifte en familie: Det får folk bestemme selv når skal skje, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Det er Michael Sahl Hansen, direktør i den danske håndballspillerforeningen, som bekrefter saken overfor danske TV 2 i dag.

Han sier:

- Vi har fått en melding om at en trener har stilt seg foran troppen og sagt at det ikke er greit å bli gravid. Det kan vi på ingen måte akseptere. Det går ikke an å behandle ansatte på den måten.


TAR SAKEN: Michael Sahl Hansen. Foto: Haandboldspiller.dk
Vis mer

Sahl Hansen vil ikke gå ut med hvilken klubb det gjelder, men danske TV 2 skriver at den aktuelle klubben befinner seg i den øverste divisjonen i dansk kvinnehåndball.

- Det er 2017. Det ligger i menneskets natur å få barn. Det er ingen som har rett til å bestemme hvem som kan bli gravide eller når de skal bli det. Nå blir det opp til advokatene våre å finne ut hvilke konsekvenser dette får, sier Sahl Hansen.

- Ikke greit

Den norske håndballspilleren Heidi Løke er gravid i sjette måned, og har sønnen Alexander fra før.

Strekspilleren, som har blitt kåret til verdens beste håndballspiller, reagerer på utspillet fra Danmark:

- For å si det sånn: Jeg syns det er veldig spesielt. Det er ingen som har noe med når man planlegger å få barn, når de blir gravide eller hva slags konsekvenser det får. Det er drøyt, sier Løke til Dagbladet.


SKAL TILBAKE: Heidi Løke er gravid i sjette måned. Hun forteller at svangerskapet har gått veldig bra så langt, og at hun fortsatt trener for å bli klar til seriestart. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

Hun er likevel ikke veldig overrasket over utspillet:

- Jeg er litt kjent med dette selv. I Øst-Europa og Ungarn hvor jeg spiller, er det jo en del som må skrive under på at de ikke får lov til å bli gravide mens de har kontrakt med klubben, forklarer Løke.

- Har du noen gang gjort det?

- Nei, jeg har aldri hatt det, for å si det sånn.

Løke forteller at det var et stort løft for henne å bli mamma for første gang, og sier at det var først da karrieren virkelig begynte å blomstre:

- Og se på Larvik. Der er det mange mammaer, og de er jo med helt i toppen.

- Ikke vanlig

Vardar-spiller Camilla Herrem reagerer også på utspillet fra Danmark:

- Har du opplevd noe liknende?

- Jeg har aldri hørt noen av mine trenerne si noe sånn. Det er jeg glad for. Det er ikke veldig vanlig at man hører det, i hvert fall ikke Danmark, forteller Herrem, som har spilt for den danske klubben Aalborg.

Hun er også kjent med at det kan forekomme at det er «graviditetsforbud» i enkelte kontrakter, særlig i Øst-Europa, men bekrefter at hun aldri har hatt noe sånn selv.

- Det er så privat, man skal ikke snakke om sånne ting. Klubben skal ikke spørre om når jeg skal ha barn. Det er helt og holdent mitt valg, sier Herrem.

Fikk halvvert lønn

Den norske håndballkeeperen Katrine Lunde ble i 2014 gravid da hun spilte for den ungarske klubben Györ.

Da hun orienterte klubben om at hun var gravid, så svarte klubben med å trekke henne i lønn, framfor å gratulere henne med graviditeten.

- De trakk meg mer enn 50 prosent i lønn fra den dagen jeg sa fra om graviditeten, sa hun til Dagbladet i 2014.

Wednesday, March 15th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments