Lei skiføret i Marka? Prøv California

California har fått store mengder hardt tiltrengt regn i januar. Flere steder har det ført til oversvømmelser.

Men, selv om mye er annerledes i USA i disse dager , er det fortsatt slik også der at nedbøren gjerne kommer som snø oppe i fjellene.

Og det har den gjort til gangs.

I Mammoth-fjellene øst i staten, mot grensen til Nevada, har det falt rekordmengder med snø de siste dagene. Ifølge Los Angeles Times, er det snakk om over 20 fot – på godt norsk mer enn seks meter.


SNØKAOS: Skikjørerne elsker det, men trafikantene i fjellene i California, blir utfordret av de store snømengdene, Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Mammoth Mountain Ski Area markedsfører seg selv som det beste stedet å stå på ski og brett i California, og med de forholdene de nå har, er det vanskelig å motsi dem.

Det lokale turistkontoret påstår i alle fall at det aldri før i fjellets historie har kommet så mye snø.

- Forholdene er all time high. Vi har fantastiske muligheter for skikjøring her nå, skriver de på sine hjemmesider. Der har de også lagt ut en video som viser snøeldoradoet.

Med over seks meter snø bare i januar, regner skistedet med at de vil ha snø til langt ut på sommeren.

Det har generelt vært mye nedbør i California denne vinteren. Både i oktober, desember og nå i januar har staten, som har vært sterkt plaget av tørke og vannmangel, fått store mengder regn, de fleste vannreservoarene er fulle og tørketiden ser ut til å være over.

Og – mer er i vente i følge meterologene.

Til skifolkets store glede.

Friday, January 27th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments