Landslagskapteinen reddet uavgjort for tamt Norge i EM-generalprøven

Frankrike – Norge 1-1 (1-0)

(Dagbladet): De norske fotballjentene var tirsdag kveld i aksjon i EM-generalprøven mot Frankrike, med blant andre 17-årige Frida Maanum i startoppstillingen.

Det ble en laber oppvisning av det norske laget. Det var lite som stemte innledningsvis: Både i forsvarsspillet, angrepsspillet og i pasningsspillet over alt på banen. Men mot slutten av kampen våknet de norske jentene, og klarte å sette en utlikning.

Dermed endte EM-generalprøven 1-1. Norge åpner for øvrig mesterskapet mot vertsnasjon Nederland på søndag.

Kalddusj

De norske jentene fikk en tidlig kalddusj. Frankrike gikk rett i presset, og de norske jentene var på etterskudd. Da gikk det også kort tid før Frankrike tok ledelsen på hjemmebane.

Ballen ble slått inn i feltet, og Frankrikes Camille Abily kunne umarkert stange hjemmelaget i ledelsen. Etter det kom også Frankrike på noen halvsjanser.

- Det er ingen tvil om at Frankrike har gjort leksa si. Det har bare gått noen få minutter, men det er ingen tvil om at de vet hvilke rom de skal angripe Norge i, kommenterte NRK-ekspert Tom Nordlie.

Etter snaut 20 minutter hadde Norge sin første store sjanse. Frida Maanum spilte gjennom, Kristine Minde skjøt i keeper, og Ada Hegerberg snuste på returen. Forsøket gikk over mål, men det var gode angrepstakter.

Norge slet med å holde følge med raske franskmenn. Spesielt i markeringsspillet var de norske jentene på etterskudd.

Endelig utlikning

Etter drøyt 30 minutter hadde landslagskaptein Maren Mjelde et kjempeforsøk på et frispark, et skudd som tvang den franske keeperen ut i full strekk. Hun klarte å dytte ballen utenfor.

Etter første omgang fikk Norge pepper av NRKs kommentator Karl Petter Løken og Tom Nordlie. Alt i alt slet Norge både i pasningsspillet, og hang stort på etterskudd når Frankrike var i angrep. I angrep slet også de norske jentene med å skape noe.

Trener Martin Sjögren gjorde også tre bytter i pausa, men fortsatt var Frankrike hakket for gode når de satte fart.

Norge viste bedre takter i sluttminuttene, og hadde en god sjanse ti minutter før slutt. Først la Ada Hegerberg ballen inn foran mål, der Guro Reiten og Caroline Graham Hansen begge forsøkte – men rett på den franske keeperen.

Og rett etterpå kom utlikningen.

Ballen ble spilt mellom Frankrikes midtstoppere, og Maren Mjelde var raskt fremme, plukket ballen og sendte den forbi keeper. I mål.