Kong Carl Gustaf i rørende tale: – Alle vi som vil hjelpe, er mange flere enn dem som vil oss vondt

(Dagbladet): Kong Carl Gustaf (70) holdt i ettermiddag en tale til folket etter angrepet som rystet Stockholm i går.

- Kjære svensker, alle i Sverige. I går, da jeg var i Brasil, fikk jeg beskjed om den grusomme hendelsen i Stockholm, og det var naturlig for meg å reise direkte tilbake til Sverige. Jeg har blitt informert om politiets arbeid etter gårsdagens angrep. Først og fremst vil jeg si at mine og kongefamiliens tanker går til ofrene, sa han og fortsatte:

- Vi tenker også på deres familier og venner, vi føler med dem i deres sorg. Vi er alle forferdet av det som har skjedd. Det er samtidig fint å se den omtanken menneskene viser hverandre, der vi ser kraften i samholdet. Alle vi som vil hjelpe, er mange flere enn dem som vil oss vondt, og det gir meg trøst. Vi har klart dette tidligere, og det skal vi nå også. Sverige er, har lenge vært og skal fortsette å være et trygt og fredelig land.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia uttalte i en uttalelse på kungahuset.se, at kongeparet avbrøt deres reise til Brasil grunnet angrepet.

Fire drepte

Fire mennesker ble drept da en mann kjørte en lastebil ned Drottninggatan i Stockholm sentrum fredag.

I tillegg er 15 mennesker skadd i angrepet, ni av disse alvorlig. To av de skadde er barna, og ett av barna betegnes som alvorlig skadd.

Behandling foregår nå på tre sykehus i Stockholm.

Ifølge SVT pågår det en kamp om å redde liv i enkelte tilfeller.

Lørdag morgen samlet det seg mennesker i sentrale Stockholm, som ønsket å hedre ofrene etter angrepet.

Tok til tårene

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel viste også sin støtte til til ofrene, på stedet der det forferdelige angrepet fant sted.

Kronprinsessen var tydelig berørt av hendelsen og ble observert med tårer i øynene. Hun la også ned blomster utenfor den gjeldende butikken.

- Det svenske samfunnet bygger på en enorm tillit og et fellesskap. Vi skal komme oss styrket ut av dette, på en eller annen måte, sa Victoria til svenske Aftonbladet.

På spørsmål fra avisen om hvordan det svenske samfunnet skal gå videre etter angrepet, svarte kronprinsessen «sammen». Hun beskrev det som har skjedd som «en enorm sorg og tomhet».

Saturday, April 8th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments