Kapellan mener parkeringsvakter opptrer uetisk:- Dukker opp rett i forkant av begravelser

Kapellan Trond Laksaa har fått nok av det han mener er en både uetisk og ufølsom opptreden fra Narvik kommunes parkeringsvakter.

I Fremover i går gikk han hardt ut mot at det ble skrevet ut parkeringsbøter utenfor Håkvik kapell tirsdag – mens sørgende var samlet til begravelse.

- Det er tre begravelser der vi vet at dette har skjedd, sier Laksaa til avisa, og fortsetter:

- Det er nesten så jeg lurer på om det er fordi trafikkbetjentene oppsøker begravelsene med vilje.

Han understreker likevel at han ikke har faktisk belegg for det siste.


- UFØLSOMT: – Jeg synes det er ufølsomt overfor mennesker i sorg som er der for å ta avskjed, og til dels uetisk også, sier kapellan Trond Laksaa. Foto: Rune Dahl
Vis mer

«Påfallende»

Ifølge Laksaa var det en tilsvarende episode ved Ankenes kirke for to uker siden, mens en tredje episode skjedde før jul.

Også ved to, tre andre anledninger sier kapellanen at han har sett parkeringsvakter i forbindelse med begravelser.

- Jeg har vært mye på disse stedene, og har ikke sett parkeringsvakter utenom begravelser, men i forbindelse med begravelser har jeg sett dem flere ganger, sier han til Dagbladet.

Han synes dette er «påfallende», også fordi Håkvik kapell og Ankenes kirke ligger 10-15 minutters kjøring utenfor sentrum av Narvik.

- De dukker plutselig opp rett i forkant av begravelser, og det synes jeg er rart, sier han.

- Ufølsomt

Laksaa mener parkeringstjenesten i kommunen burde bruke mer skjønn – slik han berømmer politiet og vegvesenet for å gjøre – og holde seg borte fra områdene utenfor kirkene når det er begravelser der.

- Jeg synes det er ufølsomt overfor mennesker i sorg som er der for å ta avskjed, og til dels uetisk også, sier Laksaa, og forteller at det har preget stemningen inne i kirkene.

- Det skaper en slik uro. Folk som har gått inn, begynner å gå ut igjen, og det store samtaleemnet før begravelsen er parkeringsvaktene, sier han.

I lokalmiljøet har saken skapt stort engasjement, med en mengde Facebook-kommentarer. I mange av dem får parkeringsvaktene passet sitt påskrevet.

- Stemmer ikke

Dagbladet ba i kveld fagansvarlig for parkering i Narvik kommune, Kjell Ketil Dalelv, kommentere at Laksaas synes det er påfallende at parkeringsvaktene dukker opp rett før begravelser, når han ikke ser dem utenfor kirkene ellers.

- Det må stå for hans regning, sier Dalelv.


- GÅR IKKE ETTER BEGRAVELSER: Man går ikke etter begravelser slik det er framstilt. Vi vet ikke når det er begravelser, sier fagansvarlig for parkering i Narvik kommune, Kjell Ketil Dalelv. Foto: Privat
Vis mer

Dalelv avviser at parkeringsvaktene bevisst oppsøker kirkene under begravelser.

- Nei, det stemmer ikke. Vi har en bilpatrulje som er ute og kjører, og det gir en viss oppdagelsesrisiko.

Han har en viss forståelse for at Laksaa synes det er ufølsomt og uetisk å drive parkeringskontroll rett før begravelser, hvor folk er i sorg.

- Ikke bevisst

- Jeg forstår jo standpunktet hans, men det er nå et busstopp der og bussen er en av de prioriterte i trafikken, sier Dalelv om situasjonen ved Håkvik kapell tirsdag, hvor enkelte skal ha parkert i ei busslomme.

- Trafikkbetjentene patruljerer hele kommunen, og vi håndhever på busslommer og feil parkering. Man går ikke etter begravelser slik det er framstilt. Vi vet ikke når det er begravelser, sier han.

- Hvor mange ganger har dere vært ute og bøtelagt i forbindelse med begravelser?

- Det er de to gangene jeg vet om.

- Visste dere at det skulle være begravelse der?

- Nei, sier Dalelv.

- Har sin pris

Han forklarer at det 30 meter fra bussholdeplassen er en barneskole, som følges opp av parkeringsvaktene. Han sier at Narvik kommune har brukt flere hundre tusen kroner på trafikksikkerhet og at det er viktig med kontroller i nærheten av barneskoler.

- Er det ikke mulig å vise litt skjønn og ikke slå til akkuart når det skal være begravelser, slik Laksaa sier at blant annet politiet gjør?

- Hva politiet gjør, får de stå for.

- Hvordan påvirker det dere i etaten at det blir såpass mye bråk som dette?

- Myndighetsutøvelsen har sin pris, så det registrerer vi, sier Kjell Ketil Dalelv.

Han sier at trafikketaten i Narvik ifølge lederen for bransjeforeningen for parkeringsbransjen NORPARK ikke avviker fra utøvelsen ellers i landet.

Thursday, January 26th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments