Jonas klar for makt: – Blir en annen dans

(Dagbladet): Det var en Ap-leder med et begeistret parti i ryggen og full av selvtillit som avsluttet Aps landsmøte i dag. Jonas Gahr Støre viste sider som til nå har vært ukjent for offentligheten:

På landsmøtefesten opptrådte han med sang, og under avslutningen i dag tok han noen dansetrinn på scenen med Madcon.

Vanligvis er det Trygve Slagsvold Vedum som er kjent som politikkens dansestjerne. På spørsmål fra Dagbladet om Jonas forsøker å ta fra Danse-Trygve tronen, svarer Jonas:

- Der tror jeg han ligger litt foran meg, jeg har litt å strekke meg etter.

- Jeg gir gjerne fra meg tronen til Jonas da dans for meg er glede. Alt for lite dans i politikken, svarer Trygve Slagsvold Vedum, som kan bli Støres partner om det blir regjeringsskifte til høsten.

Men først og fremst var avslutningstalen en sterk appell til partiet om å stå på og slåss for hver eneste stemme.

- Ett mandat kan avgjøre, minnet han om.

Raste mot Høyre og Frp

Han oppsummerte hva valget står om: Et verdivalg og et veivalg. Støre anklaget høyrepartiene for å ønske økte forskjeller mellom folk, mens Ap er partiet som gjennom hele sin historie har kjempet for små forskjeller.

- Du mener at høyrepartiene ønsker økte forskjeller?

- Det er resultatet av politikken som teller, og forskjellene øker. Det klarer ikke politikken deres å gjøre noe med. Da må vi jo stille spørsmål ved innsatsen for å ta tak i utfordringene, sier Støre.

Dette sa Støre i avslutningstalen:

«Valget står mellom høyrepartiene som sitter med hendene i fanget når ledigheten er rekordhøy og sysselsettingen faller, og Arbeiderpartiet som gjør arbeid til alle til jobb nummer én.

Høyrepartiene som vil svekke fellesskapets inntekter med nye milliarder i skattekutt. Ap som vil ha flere lærere og nye ansatte i eldreomsorgen. Høyrepartiene som vil selge Norge og våre felles ressurser. Ap som vil satse på Norge og som har nye visjoner for nye næringer.

Høyrepartiene som svekker arbeidsmiljøloven og tvinger vanlige arbeidsfolk ut i generalstreik. Ap som vil styrke loven og bekjempe utrygghet i arbeidslivet med nebb og klør.

Høyrepartiene som ved enhver anledning provoserer distriktene til opprør. Ap som vil at by og land igjen skal gå hand i hand.

Høyrepartiene som skamløst forsyner seg av sparepengene til våre barnebarn. Arbeiderpartiet som alltid holder orden i norsk økonomi, som synes «økonomisk bærekraft» er to av de fineste ordene på norsk».

- Godtar fremmedfrykt

Han anklaget også statsminister Erna Solberg for å godta mistenksomhet og fremmedfrykt som politisk strategi for noen av statesrådene.

- Hun lar egne statsråder så splid mellom oss. I beste fall strekker seg til å si: «Jeg ville ikke ordlagt meg helt sånn». Arbeiderpartiet, jeg, sier klart og tydelig at slik vil vi ikke ha det i Norge, slik styrer man ikke et land, sa Støre.

Sunday, April 23rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments