- Jeg må se ham i øynene før jeg tar en avgjørelse på det

(Dagbladet): Januar ble igjen en marerittmåned for Liverpool. Spesielt på Anfield har det vært stygt i det siste: 3-2-tap for Swansea ble fulgt opp med ligacupnederlag for Southampton, og i helga fikk hjemmepublikummet servert et nytt sjokk da Wolverhampton sendte klubben hodestups ut av FA-cupen.

Tre strake hjemmetap er ille, og dersom Liverpool skulle tape for Chelsea i toppmøtet på Anfield igjen i morgen kveld, har Jürgen Klopp ledet de røde til klubbens første fire strake nederlag hjemme siden 1923.

- I forrige uke tapte vi tre hjemmekamper, men at det var i tre forskjellige turneringer er bedre enn om det hadde skjedd i kun én, sier Jürgen Klopp, ifølge Mirror.

Må være positive

Før tapet for Swansea for en drøy uke siden, hadde Liverpool tapt kun én hjemmekamp på de siste 12 månedene, forteller Sky Sports. Faktisk er det bare en manager som har opplevd fire strake hjemmetap med Liverpool, David Ashworth. Han fikk sparken en måned senere den gangen for 94 år siden.

- Alt handler om perspektiv. Er alt forferdelig? Jeg kan ikke endre meg. Det er viktig at vi bygger på det som fungerer, og sånn bør livet være. Vi må gå for den best mulige plasseringen i Premier League – eller skal vi si enda en gang at vi har mislykkes og at vi må prøve igjen med nye spillere og ny manager. Vi må være positive, sier tyskeren, som er tydelig på hva en seier over Chelsea i kveld vil bety.

- Tre poeng, og det er mange lag i ligaen som ønsker at vi skal vinne. Men det er veldig viktig at vi ikke ser et tap her som bare det fjerde på rad. Selv om vi hadde vunnet de 10 siste før denne, så ville ikke det gjort det mer sannsynlig at vi skulle slå Chelsea, mener Liverpool-manageren.

Mulig Mané

Ett håp er selvfølgelig at Sadio Mané, på vei hjem i privatfly, knust etter å ha røket ut av Afrikamesterskapet med Senegal, kan være med på å rette skutas kjøl.


LANGT NEDE: Sadio Mane var skuffet etter å ha misset straffe for Senegal i Afrikamesterskapet. Foto: NTB Scanpix/AFP / KHALED DESOUKI
Vis mer

Mané var langt nede etter å ha misbrukt en avgjørende straffe i straffekonken, men har vært helt sentral når Liverpool har vært gode denne sesongen.

- Jeg vet ikke helt om han kan bidra mot Chelsea. Han kommer hit i kveld (mandag, journ.anm), og jeg har snakket med ham, han har det helt fint. Men jeg må se ham i øynene før jeg tar en avgjørelse på det, sier Klopp.

- Det går lettere når han er i laget. Jeg skulle ikke ønske han hadde misbrukt den straffen, men nå gjorde han det, og nå kommer han tilbake. Han er en mulighet mot Chelsea, vi får se, men i hvert fall mot Hull er det gode nyheter for oss at han er aktuell, sier tyskeren.

Må kjempe for CL

Liverpool er ute av ligacupen, ute av FA-cupen og tittelhåpet i Premier League svinner med ti poeng opp til ligalederen. 18. januar kom den eneste seieren hittil i 2017, mot Plymouth Argyle. Jürgen Klopp kan stå foran sin andre troféløse sesong på Anfield.

- Vi trenger forskjellige ting, vi trenger spillere – de vi har, pluss et par nye fjes. Men vi trenger først og fremst tro og selvtillit for å være på vårt beste. Alt er egentlig fint, men det er et interessant aspekt ved livet at alt kan endre seg på en måned. Min jobb er å formidle de rette følelsene etter kamp, og på lang sikt beholde roen og ta de rette avgjørelsene, mener Klopp.

- Hvis vi skulle klare Champions League-plass, vil det være noe å feire med Chelsea på en så fantastisk seiersrekke? Jeg mener ja. Det må vi fortsette å kjempe for. Vi må ikke snakke for mye om alle feilene vi har gjort, for vi er fortsatt nummer fire i ligaen. Det er det. Det finnes verre ting i verden, sier tyskeren.

Monday, January 30th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments